“Άνωθεν” εντολές για να μη δημοσιοποιούνται κοινωνικές δράσεις που “ενοχλούν”

Μια εκδήλωση κοινωνικού σκοπού, κατά την οποία σύλλογοι και ομάδες της ευρύτερης Θεσσαλονίκης μοίρασαν δωρεάν γεύματα σε πληττόμενες οικογένειες, έφερε για ακόμη μια φορά στην επιφάνεια το επικοινωνιακό “μπλοκάρισμα” που έχει επιβληθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λόγω πολιτικών “διαταγών” που έρχονται προφανώς από υψηλά κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας, για να μη χαλάει η “εικόνα” που εκείνα θέλουν να προβάλλεται προς τα έξω.

Διοργανωτές της εκδήλωσης “Παραμένουμε Άνθρωποι” που έγινε στις 4 Μαΐου στη Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν ότι τους μεταφέρθηκε από ανθρώπους που εργάζονται στα ΜΜΕ, πως κατ’ εντολήν “άνωθεν”, η εκδήλωσή τους δεν καλύφθηκε από τα μεγάλα μέσα και δεν έγινε καμία αναφορά σε αυτά.

Κάποιοι διοργανωτές τονίζουν μάλιστα ότι η εκδήλωση κάλυψε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, από την Τούμπα μέχρι την Χαλκηδόνα και συμμετείχαν σ’ αυτήν φορείς όπως οι Πρόσκοποι, ομάδες εθελοντισμού και Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Είναι προφανές ότι τα κέντρα που λαμβάνουν τις αποφάσεις για την ενημέρωση του κοινού θεώρησαν ότι για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο οι ίδιοι, κοινωνικές δράσεις που μεταφέρουν θετικά μηνύματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και συνεργασίας αλλά προβάλουν και την κοινωνική πραγματικότητα, δεν χωράνε στο καθημερινό πρόγραμμα ειδήσεων αφού θίγουν την κυβερνητική εικόνα.

Σύμφωνα με δηλώσεις των διοργανωτών, η ενημέρωση για τη δράση που είχε τελείως θετικά μηνύματα έγινε κανονικά, όλα τα Μέσα έλαβαν ενημερωτικά δελτία και προσκλήθηκαν να την καλύψουν πριν την έναρξή της, αλλά ελάχιστα και κυρίως ανεξάρτητα και μικρά μέσα ανταποκρίθηκαν, ενώ κάποια μεγάλα, ενώ αρχικά είχαν δηλώσει διαφορετικά, “εξαφανίστηκαν” τη μέρα της εκδήλωσης.

Το news.makedonias.gr δημοσιεύει εδώ το video που δημοσιοποίησαν οι οργανωτές της εκδήλωσης μετά την ολοκλήρωσή της.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.