Ένταση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ανάμεσα σε Δένδια και Τσαβούσογλου

Ένταση υπήρξε την Πέμπτη κατά την υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε ορισμένες από τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας ζήτησε και έλαβε άμεσα τον λόγο ενημερώνοντας τα μέλη της Συμμαχίας ότι η Ελλάδα δέχθηκε μία ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορα της με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν με τον πλέον προφανή τρόπο τις αξίες του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι “όλοι οι Σύμμαχοι δικαιούνται να ζητούν την αλληλεγγύη της Συμμαχίας με την προϋπόθεση, ωστόσο, να τιμούν τις δεσμεύσεις τους.

Τότε, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σηκώθηκε από τη θέση του χωρίς να περιμένει το κλείσιμο της συζήτησης από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς ΣΤόλτενμπεργκ. Ζήτησε, μάλιστα, να προβεί στη δευτερολογία του ως τελευταίος ομιλητής, αλλά η Γραμματεία του ΝΑΤΟ του ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.