Άλλοι τρεις μοναχοί με κορονοϊό στο Άγιον Όρος -Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και οι άλλοι τρεις μοναχοί που ταξίδεψαν μαζί με τον 55χρονο μοναχό από την Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους στην Μ. Βρετανία. Οι ηλικίες τους είναι από 40 μέχρι 55 χρονών.

Του Γιώργου Θεοχάρη

Την αποκάλυψη έκανε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αγίου Όρους (Καρυές) κ. Κωνσταντίνος Δουκουσλής. «Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι 4 μοναχοί συνολικά (μαζί με τον 55χρονο) ταξίδεψαν από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στην Αγγλία και στην Σκωτία, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ξενοφώντος.

Στην επιστροφή τους από την Μεγάλη Βρετανία, στις 19 Μαρτίου, οι τέσσερις μοναχοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από την Ουρανούπολη και έμειναν σε καραντίνα σε ένα Κάθισμα, έξω από την Μονή.

Έγινε απολύμανση σήμερα στη Μονή Ξενοφώντος, τονίζει από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρσίστος Κασμίρογλου.

Αυστηρή η τήρηση των μέτρων στην Αθωνική Πολιτεία, διευκρινίζει εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.