Τρίτος νεκρός από κοροναϊό στην Ξάνθη – Νέα κρούσματα σε στρατόπεδα

Ο τρίτος νεκρός από κοραναϊό στην περιοχή της Ξάνθης καταγράφηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Πρόκειται για έναν 70χρονο που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Προερχόταν από την πόλη της Ξάνθης και δεν σχετίζεται με την περιοχή του Εχίνου, που είναι σε καραντίνα.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι πληροφορίες για νέα κρούσματα του κοροναϊού σε στρατόπεδα της περιοχής. Σύμφωνα με αυτές, επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει εντοπιστεί σε μονάδα έξω από την πόλη της Ξάνθης, που δεν σχετίζεται με το στρατόπεδο στο οποίο υπηρετούσε ο 47χρονος στρατιωτικός που κατέληξε μέσα στην εβδομάδα.

Στην περιοχή θα βρεθεί σήμερα Κυριακή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα επισκεφθεί τον Εχίνο και θα συμμετέχει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Μύκης για το θέμα της καραντίνας.
Από τη σύσκεψη, μάλιστα, καταγγέλλεται ότι έχει αποκλεισθεί ο τοπικός βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Ζεϊμπέκ, όπως αντίστοιχα συνέβη και στην Καστοριά το Σάββατο με τη βουλευτή Ο. Τελιγιορίδου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε εξάλλου στην περιοχή για να λάβει δείγματα από τους περίπου 100 φοιτητές που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία και βρίσκονται απομονωμένοι σε ξενοδοχεία.

Σημειώνεται πως με βάση και τις χθεσινές ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπουργείο Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο επιβεβαιωμένος αριθμό των νεκρών στη χώρα ανέρχεται στους 33 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στους 1061.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.