Ας μιλήσουν οι αριθμοί λοιπόν – Πόσοι παρακολούθησαν τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σκληρή κόντρα ξέσπασε, στα social media, το βράδυ της Παρασκευής, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και οι δύο μετέδωσαν τις ομιλίες τους μέσω των προσωπικών τους σελίδων στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε στο Παλε ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, με ομιλία του για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανοίξει το 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε ακόμα μία ομιλία μέσα στο Σαββατοκύριακο, στο κλείσιμο του συνεδρίου.

Και αν και σίγουρα τα κομματικά ακροατήρια είναι πιστά, ένθερμα και ενθουσιώδη, ωστόσο η μάχη της πολιτικής επικράτησης κρίνεται, κυρίως, έξω από αυτά. Για παράδειγμα, πλέον, μεγάλο ρόλο παίζει και μία άλλη πραγματικότητα, η ψηφιακή, και πιο συγκεκριμένα τα πανίσχυρα social media, που αποτελούν αδιάσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών.

Ας μιλήσουν οι αριθμοί

Σε αυτά, λοιπόν, πρωθυπουργός και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσαν τη «μάχη» των views, των πόσων ανθρώπων δηλαδή παρακολούθησαν τις ομιλίες.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, εκεί, από τα επίσημα προφίλ τους, ο Αλέξης Τσίπρας νίκησε κατά κράτος, καθώς στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν 92 χιλιάδες προβολές, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έφτασε αυτό τον αριθμό ούτε αθροιστικά από τις δύο ομιλίες του. Την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του παρακολούθησαν μέσω Facebook 40 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ εκείνη που σήμανε το τέλος των διαδικασιών παρακολούθησαν 29 χιλιάδες άνθρωποι.

Οι ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών κατέδειξαν πως η προεκλογική περίοδος έχει, έστω και άτυπα, ξεκινήσει, μιας και το 2019 είναι έτος εκλογών, με τρεις αναμετρήσεις να έρχονται και να πολώνουν το πολιτικό κλίμα.

neaselida.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.