ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΑ κόμματα της αντιπολίτευσης

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τη ψήφιση του προϋπολογισμού (2019). Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως η χώρα δε βγαίνει από το ξέφωτο και μίλησε για ένα άτυπο 4ο μνημόνιο. Για «βαρβαρολαγνεία» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Η χώρα χρειάζεται χάραξη μιας άλλης οικονομικής πολιτικής» δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης. «Δεν ξηλώνονται και δεν πρόκειται να ξηλωθούν τα μνημόνια και οι βασικοί νόμοι τους» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη, πως χορεύουν μαζί το ταγκό της πόλωσης. «Τελικά μοιάζουν πολύ», είπε χαρακτηριστικά η Φ. Γεννηματά και με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στον Σκάι.

«Να δοθεί ένα τέλος στα διχαστικά κηρύγματα που ρίχνουν νερό στον μύλο όσων επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Αφύπνιση από όλους μας. Οι αναφορές ότι η δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και είναι θωρακισμένη δεν αρκούν», ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙ.ΝΑΛ.

Κλιμακώνοντας την κριτική της προς την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για αλισβερίσι προσέγγισης βουλευτών.

Η κ. Γεννηματά εκτίμησε πως χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή με εθνικές προτεραιότητες.

Αναφερόμενη στον προϋπολογισμό, επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν βγάζει τη χώρα στο ξέφωτο κι απλά αποτυπώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει κι αφορούν ένα άτυπο 4ο μνημόνιο. «Είστε η κυβέρνηση του 10-1. 10 παίρνετε 1 δίνετε. Και προσπαθείτε το 1 που δίνετε να το παρουσιάσετε ως μεγάλο κατόρθωμα. Κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε για τα 9 που παίρνετε», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά συμπληρώνοντας: «Είναι η θηλιά που έχετε φορέσει στον λαιμό του ελληνικού λαού. Και έχετε το θράσος να μας λέτε ότι κάνατε το μνημόνιο παρελθόν. Με τον προϋπολογισμό, το 2019 η εξοντωτική φορολογία αυξάνεται, κυρίως μάλιστα από έμμεσους φόρους που πλήττουν τους πιο αδύναμους».

Τέλος, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «δεν μπορεί η χώρα να προχωρήσει με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι εισιτήριο για ένα νέο αδιέξοδο. Και ο νέος προϋπολογισμός το επιβεβαιώνει. Γι΄αυτό λέμε όχι στον τελευταίο προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»,

Σταύρος Θεοδωράκης

Για «βαρβαρολαγνεία» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, με αφορμή, όπως είπε, τα φαινόμενα ανομίας που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό, ενώ τόνισε ότι η ρητορική της μισαλλοδοξίας, του διχασμού και της βίας δεν μπορεί να είναι η σύγχρονη γλώσσα των πολιτικών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε την «κυβερνητική πολιτική των επιδομάτων αντί των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» καλώντας του πολίτες να δουν την «Ελλάδα αλλιώς» στις επερχόμενες εκλογές. «Η χώρα χρειάζεται μια νέα πορεία, το 2019 και να μην κάνει όλα τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Δεν αρκεί να χάσετε τις εκλογές. Πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις που δεν λαϊκίζουν και εξαπατούν », υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό ανέφερε ότι έχει εκτοξεύσει του έμμεσους φόρους και έχει ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο σε χαμηλές τιμές «για να μην έχει η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα έρθει μετά τις εκλογές να ανακάμψει την οικονομία», όπως σημείωσε. Ο κ. Θοεδωράκης πρόσθεσε ότι είναι λάθος πολιτική η υπερφορολόγηση.

«Είστε στυλοβάτες του κομματικού κράτους, των ελλειμμάτων και των χαριστικών πράξεων κι είναι βολικό ψέμα και λαϊκισμός ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι η χρεοκοπία της χώρας βασίζεται στις ελίτ» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης. Τέλος, τόνισε ότι αν συνεχιστεί αυτή η οικονομική πολιτική με τα υπερπλεονάσματα και την υπερφορολόγηση «δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο αλλά χρεοκοπία».

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Ο προϋπολογισμός σας προωθεί αυτή την καπιταλιστική ανάπτυξη, τη συγκέντρωση συνεχώς της παραγωγής, της κερδοφορίας του βιομηχανικού και τραπεζικού κεφαλαίου» υποστήριξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τονίζοντας παράλληλα ότι «ο προϋπολογισμός φωτίζει την κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων το επόμενο διάστημα».

«Ο πλούτος βρίσκεται στους μεγαλομετόχους των επιχειρήσεων, στους εφοπλιστές, στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας, κάλεσε τον ελληνικό λαό να βγει μαχητικά στο προσκήνιο, να ενισχύσει το ΚΚΕ, «που αγωνίζεται καθημερινά για να οργανωθεί η αντεπίθεση των εργαζόμενων».

Κάλεσε τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους «να βαδίσουν αγωνιστικά με το ΚΚΕ» για να ανοίξει ο δρόμος που θα μας επιτρέψει «να ζήσουμε πραγματικά τη ζωή που μας αξίζει».

Βασίλης Λεβέντης

«Η χώρα χρειάζεται χάραξη μιας άλλης οικονομικής πολιτικής και η οποία πάντως δεν θα βασίζεται στην ελεημοσύνη» δήλωσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2019, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης διαφώνησε με τα αναδρομικά σε δικαστές και καθηγητές ΑΕΙ, σημειώνοντας ότι «το μέρισμα δεν μοιράστηκε δίκαια στους πιο φτωχούς» και πρότεινε την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων, τονίζοντας ότι «τα μέτρα ανακούφισης είναι μέτρα ελεημοσύνης».

Για τα κόκκινα δάνεια, είπε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράζουν οι ίδιοι τα δάνειά τους στο ποσό που τα αγοράζουν τα funds με εξάμηνο περιθώριο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα για να μη «περάσει» η Συμφωνία των Πρεσπών.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.