Ανδριανούπολη: Το χρονικό της απελπισίας χιλιάδων ανθρώπων

Η παραμονή χιλιάδων ανθρώπων επί ημέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στους καταυλισμούς που στήνει στην περιοχή η Άγκυρα προκαλεί εκνευρισμό στους ίδιους τους μετανάστες. Καθώς αντιλαμβάνονται μάλιστα ότι αποτελούν μέρος μιας συγκεκριμένης μεθόδευσης, εκφράζουν ανοιχτά τη δυσφορία τους στην κάμερα του MEGA.

Μακριά από τον καταυλισμό στο Παζάρ Κουλέ φεύγουν πλέον πρόσφυγες και μετανάστες. Ο απεσταλμένος του MEGA, Ανδρέας Ρομπόπουλος, τους εντόπισε στην Ανδριανούπολη, μετά από ημέρες ταλαιπωρίας, να αναζητούν τρόπο επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, παρά τη μερική αποχώρηση των μεταναστών, οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν στο μέγιστο επίπεδο συναγερμού.

Μεταξύ των 136.000 ανθρώπων που όπως ισχυρίζεται η Τουρκία έχουν συγκεντρωθεί στον Έβρο, υπάρχουν ελάχιστοι Σύριοι. Κάποιοι εξ αυτών λένε πως στερούνται τα δικαιώματα του πρόσφυγα, εξαιτίας της πολιτικής του Ερντογάν που φρόντισε να τους στείλει στα σύνορα.

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται κύμα επιστροφής κυρίως των μεταναστών προς την τουρκική ενδοχώρα και ειδικότερα την Κωνσταντινούπολη, καθώς φαίνεται ότι το τουρκικό σχέδιο συνεχούς ασφυκτικής πίεσης προς την Ελλάδα με όπλο τους μετανάστες αποτυγχάνει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.