Eπιστολή-βόμβα από Φιλιππάκη: Παρεμβάσεις Σαμαρά για Μιωνή και ομολογία για Παπασταύρου!

Με επιστολή που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, αναφέρεται σε όλο το ιστορικό των προσπαθειών που έχουν γίνει για συμβιβασμό του ίδιου με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, που κατέθεσε στην επιτροπή πριν από δύο εβδομάδες.

Στην επιστολή του αυτή περιγράφει με ακριβείς ημερομηνίες όλο το ιστορικό της διαφοράς του που ξεκινά το Δεκέμβριο του 2012 από την πρώτη παρέμβαση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μέχρι το Φλεβάρη του 2020, που τελεσιδίκησε η διαφορά τους, λίγο πριν καταθέσει ο Μιωνή στην Προανακριτική της Βουλής.

Μάλιστα, τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του στη συνάντηση που γίνεται το 2012 με πρωτοβουλία του Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των Α. Τάρκα και Γ. Μουρούτη. Σε αυτήν ο Γ Φιλιππάκης αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς του ζητά να μην δημοσιεύσει τίποτε επί τρίμηνο για τους Σ. Μιωνή, Α. Μεταξά και του συνεργάτη του Γ. Παπασταύρου, καθώς “γνώριζε τις δραστηριότητές του” και σκόπευε να τον απομακρύνει από το επιτελείο του!

Κατατέθηκε και η «συμφωνία σιωπής»

Παράλληλα, στην Επιτροπή, που συνεδριάζει και εξετάζει ως μάρτυρα τον πρώην Υπουργό Νίκο Παππά κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα το ιδιωτικό συμφωνητικό «σιωπής» που υπογράφεται το 2013 μεταξύ των Μιωνή-Φιλιππάκη, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Γ. Παπασταύρου.

Η Επιτροπή συνεδριάζει  υπό το βάρος της απάντησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που θέτει εκτός δικαιοδοσίας, ουσιαστικά, τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί και δεν αφορούν την υπόθεση novartis -με χαρακτηριστική αυτή του Σ. Μιωνή- ενώ περιγράφει τη δεσμευτική διαδικασία που πρέπει να προηγηθεί για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Μάλιστα, μετά την απάντηση αυτή, πηγές της αντιπολίτευσης αλλά και του πρώην Υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου χαρακτηρίζουν αυθαίρετες και παράνομες τις μεθοδεύσεις που έχουν γίνει, θεωρώντας ότι αποδεικνύουν ότι η υπόθεση συνιστά μια πολιτική δίωξη.

Ν. Παππάς : Πρώτα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ οι Μιωνή-Παπασταύρου

Kαταθέτοντας στην Επιτροπή ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε ομολογία ήττας την απόπειρα ανακατασκευής του κατηγορητηρίου για τον πρώην Υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο και χαρακτήρισε προσβλητικό για το κοινοβούλιο και το λαό της διαδικασία εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για ουσιαστικη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

“Στόχος της ΝΔ ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης για μια υπόθεση που ζημίωσε το δημόσιο και τους πολίτες κατά πολλά δισ. ευρώ.” είπε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ ακολουθεί τη γραμμή Σαμαρά από την αρχή ως το τέλος.  “Μίλησαν για σκευωρία, εκφόβισαν τους δικαστές και προσπάθησαν να φιμώσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες. Τώρα πέφτουμε και πάλι πάνω στον κ. Σαμαρά.” είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην Υπουργός.

Για την επίμαχη υποθεση Μιωνή, στην οποία έχει εμπλοκή και ο ίδιος ο Ν. Παππάς σημείωσε:

“Πέσατε σε ξέρα και προσπαθείτε να πιαστείτε από τον κ. Μιωνή, που μαζί με τον κ. Παπασταύρου, ήταν «πρώτα ονόματα» στη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία βρέθηκαν να διαχειρίζονταν μεγάλα κεφάλαια πολλών κατόχων λογαριασμών.”

Όπως είπε, ο ίδιος ανταποκρίθηκε σε αίτημα της ισραηλινής κυβέρνηση προκειμένου να μεσολαβήσει για πιθανό συμβιβασμό. ” Το 2013 επί Σαμαρά όταν έγινε η πρώτη συμφωνία μεταξύ Μιωνή – Φιλιππάκη υπήρχε αίτημα από την άλλη πλευρά; Ή έγινε μόνο για τη λίστα Λαγκάρντ, ώστε να εξαφανιστούν τα ενοχλητικά δημοσιεύματα και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη επιχειρηματική δραστηριότητα των Μιωνή – Παπασταύρου;” διερωτήθηκε

Μάλιστα, έγινε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, αναφερόμενος στην εμπλοκή Σαμαρά: “Να καλέσετε τον κ. Σαμαρά, τον κ. Παπασταύρου, τον κ. Φιλιππάκη και τους δικηγόρους των δύο πλευρών για να μας πουν πως συντάχθηκε το συμφωνητικό του 2013. Ποιος ζήτησε τι και τι προβλεπόταν για τα δικαστικά έξοδα. Ποιανού πρόταση ήταν ο επιμερισμός των εξόδων; Ποιος δήλωνε εγγυητής της συμφωνίας; ” είπε και κατέληξε με ένα σοβαρό υπαινιγμό “Εκτός κι αν φοβάστε τον κ. Φιλιππάκη που μπορεί να έχει πολλά να πει για ραντεβού με τον κ. Σαμαρά”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.