Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: Η Τουρκία στήνει καταυλισμό 10.000 ατόμων στην Αδριανούπολη

Για έναν καταυλισμό χωρητικότητας 10.000 ατόμων, τον οποίο στήνει η Τουρκία στην Αδριανούπολη, μίλησε ο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς στον Θέμα 104,6.

«Στήνουν εύκολα καταυλισμούς, θέλουν να χρησιμοποιούν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους ως μοχλό διαρκούς πίεσης. Δεν ξέρουμε αν θα στηθεί μόνος αυτός ή ενδεχομένως έχουν στους σχεδιασμούς τους να στήσουν και άλλους καταυλισμούς απέναντι από τα ελληνοτουρκικά σύνορα» είπε ο Δ. Πέτροβιτς.

Για την κατάσταση με την στάθμη των νερών στον Έβρο, σημείωσε: «Το ποτάμι υπήρχε ως σύνορο πάντα, το νερό ήταν μόνιμο εμπόδιο των μεταναστών στο παρελθόν αλλά με την πτώση της στάθμης των υδάτων ο Έβρος είναι προσπελάσιμος».

Εν τω μεταξύ, νέα ένταση καταγράφηκε το πρωί της Τετάρτης στις Καστανιές του Έβρου με ρίψεις αντικειμένων και χημικών και από τις δύο πλευρές του φράχτη.

Σύμφωνα πληροφορίες ομάδα ατόμων από την τουρκική πλευρά πήγε προς τον φράχτη και πέταξε καπνογόνα προς τα ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά και δακρυγόνα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.