Ρωσία: Η Τουρκία σπρώχνει 130.000 μετανάστες στην Ελλάδα – Δεν είναι όλοι Σύροι

Οι περισσότεροι που θέλουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, δεν έχουν σχέση με τον πόλεμο στη Συρία, λέει η Μόσχα

Οι τουρκικές αρχές επιχειρούν να εξωθήσουν 130.000 πρόσφυγες από τη Συρία προς την Ελλάδα, ενώ η πλειονότητα των μεταναστών/προσφύγων αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι.

Αυτό δήλωσε ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, αντιναύαρχος Ολέγκ Ζουραβλιόφ. Τα δύο τρίτα αυτών των μεταναστών σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι.

«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 μετανάστες που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ζουραβλιόφ.

Το Bloomberg σε δημοσίευμά του υποστήριξε ότι στη συνοριακή πύλη Παζάρκουλε, οι περισσότεροι εκ του συγκεντρωμένου πλήθους που βρίσκεται για να περάσει τα ελληνικά σύνορα, δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο στη Συρία. Οπως σημειώνει, «πρόκειται για παράνομους μετανάστες από χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν που κινδυνεύουν με απέλαση».

Ρωσία: Ενώθηκαν τουρκικός στρατός και τρομοκράτες

«Καταπέλτης» και ο επίσημος εκπρόσωπος της Μόσχας, Ίγκορ Κανασένκοφ, ο οποίος απηχεί τις απόψεις του Κρεμλίνου και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Τα παρατηρητήρια του τουρκικού στρατού και τα οχυρά των τρομοκρατών στο Ίντλιμπ πρακτικά έχουν ενοποιηθεί» τόνισε ο ίδιος, χωρίς να αφήνει κανένα ίχνος διπλωματίας σε αυτή την ωμή αλήθεια.

«Οι επιθέσεις σε συριακές πόλεις και στη ρωσική βάση Χμάιμιμ από σποραδικές έγιναν καθημερινές εξαιτίας της μη υλοποίησης των τουρκικών υποχρεώσεων βάσει των συμφωνιών του Σότσι Πούτιν-Ερντογάν από το 2018» τόνισε ο ίδιος και συνέχισε…

«Ο συριακός στρατός ήταν αναγκασμένος να δημιουργήσει μόνος του τη ζώνη αποκλιμάκωσης 15-20 χλμ. απωθώντας τους τρομοκράτες βαθύτερα, όπως εκείνοι είχαν πράξει με ‘’μετριοπαθή αντιπολίτευση’’ προηγουμένως» υπογράμμισε ο Κασανένκοφ και δήλωσε πως αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου η εισβολή τουρκικού στρατού στη Συρία, την οποία υποκριτικά αγνοεί η Δύση».

Ο εκπρόσωπος της Μόσχας είπε, επίσης, πως είναι «απόλυτος κυνισμός και ψευδεπίγραφο το ενδιαφέρον της Δύσης για την ανθρωπιστική κατάσταση στο Ιντλίμπ: όλα τα επίσημα πολυετή ρωσικά αιτήματα προς ΟΗΕ και δυτικές πρωτεύουσες ποιος και γιατί μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο στις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες μέσω των τουρκικών συνόρων και όχι στον πληθυσμό έμειναν αναπάντητα.

Την ίδια ώρα, πάντως, που η Ρωσία αδειάζει την Αγκυρα, ετοιμάζουν κλίμα διαπραγματεύσεων Πούτιν και Ερντογάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.