Σύνορα Έβρου: «Η Ελλάδα κάνει το σωστό», λέει ο Μουφτής Κομοτηνής

«Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της ΕΕ, να ενεργήσει κατά τις προβλέψεις των Συνθηκών και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου λειτουργίας, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που σχετίζονται με τη διαφύλαξη της ασφάλειας στα εδάφη της», επισημαίνει ο μουφτής της Κομοτηνής, Χαλήλ Τζιχάτ.

Πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Εβρο, ο τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, όπως επισημαίνει το xanthipress.gr λέει: «Αν και είναι ένα θέμα που είναι υπεράνω των θρησκευτικών μας καθηκόντων, βλέποντας ανθρώπους που ζουν για χρόνια στην γειτονική χώρα να προσπαθούν να εισέλθουν εντός του ελληνικού εδάφους, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, κάνει το σωστό και το δίκαιο. Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της ΕΕ, να ενεργήσει κατά τις προβλέψεις των Συνθηκών και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου λειτουργίας, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που σχετίζονται με την διαφύλαξη της ασφάλειας στα εδάφη της».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Έβρο και θα υποδεχτεί λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στον Έβρο παραμένει τεταμένη για πέμπτη μέρα με τις ελληνικές αρχές να αποτρέπουν συνολικά από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά έχει σκοτώσει δύο ανθρώπους στα σύνορα, κάτι βεβαίως που έχει διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση και την Αστυνομία.

Επίσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι απέρριψε την ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για τη φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία. «Μιλάμε μαζί τους, μας λένε: “Θα σας στείλουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ”. Ποιον προσπαθείτε να ξεγελάσετε; (…) Δεν θέλουμε πλέον αυτά τα χρήματα» δήλωσε ο Ερντογάν .

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.