Νέο SMS από την κυβέρνηση προς τους μετανάστες – Τι αναφέρει

Ένα νέο SMS στέλνει η ελληνική κυβέρνηση στους μετανάστες και πρόσφυγες που πλησιάζουν τα σύνορα.

Πρόκειται για ένα διαφοροποιημένο μήνυμα, σε σύγκριση με το προηγούμενο που εστάλη σήμερα και έχει ήδη ξεκινήσει η αποστολή του.

Όπως ενημερώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μήνυμα γράφει το εξής:

«No one can cross the Greek borders. All those attempting illegal entry, are effectively prevented from entering. Numbers cited by Turkish authorities are entirely false and misleading».

Ανεπίσημη μετάφραση: «Κανείς δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται πραγματικά να εισέλθουν. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί».

Το προηγούμενο SMS 

Νωρίτερα σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην αποστολή SMS-μηνυμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να φτάσουν στα ελληνικά σύνορα εξαιτίας των ψευδών ειδήσεων που έχουν διαδοθεί τις τελευταίες ημέρες.«Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα» έγραφε μεταξύ άλλων το μήνυμα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές: «Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Προσθέτουν ότι χιλιάδες ξένα κινητά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή λαμβάνουν τα παρακάτω μηνύματα καθώς πλησιάζουν τα σύνορα: «Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα αυξάνει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στο μέγιστο βαθμό. Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.