Ο καιρός για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με γρήγορη βελτίωση, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση, θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά, όπου την Καθαρή Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι το Σάββατο 29/02 θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ την Κυριακή 01/03 και την Καθαρά Δευτέρα 02/03 γενικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει το Σαββατοκύριακο τους 14-15 βαθμούς, ενώ την Καθαρή Δευτέρα 02/03 θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αλλά και γρήγορη βελτίωση και ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση περιμένουμε το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 1 έως 13 βαθμούς), 9 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.