Τραβάει το σχοινί η Τουρκία: Οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης – ΒΙΝΤΕΟ

Η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η απόφασή της να επιτρέψει σε ορισμένους από τα εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξενεί να περάσουν στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Δύση, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Ο Φαχρετίν Αλτούν ανέφερε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης και επίσης του κόσμου και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους, αφού δεν έλαβε επαρκή βοήθεια για τη φιλοξενία 3,7 εκατομμυρίων σύρων προσφύγων.

Ο Αλτούν δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και θα του αναφέρει ότι η λεκτική υποστήριξη σχετικά με την επαρχία Ιντλίμπ δεν είναι αρκετή και ότι η Άγκυρα περιμένει «πραγματική» βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της σημερινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι όλα τα «στοιχεία» της συριακής κυβέρνηση αποτελούν στόχους για την Τουρκία και ότι θα πληγούν. Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν να διασφαλίσει ότι η Ρωσία, που υποστηρίζει την Δαμασκό με αεροπορικά πλήγματα, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στην στο Ιντλίμπ ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις της συριακής κυβέρνησης

Λέσβος: Συνεχείς αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Η απόφαση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα προς την Ελλάδα σε πρόσφυγες και μετανάστες, έχει αυξήσει τις τελευταίες ώρες τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ, “stonisi.gr», από το πρωί είναι συνεχείς οι αφίξεις στη Σκάλα Συκαμνιάς. Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι έφτασαν 54 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, ενώ το πρωί της Παρασκευής άλλοι 15, κυρίως γυναίκες και παιδιά από το Αφγανιστάν με μία φουσκωτή βάρκα.

Και αυτά ενώ οργιάζουν οι πληροφορίες ότι εντός των επόμενων ωρών αναμένονται και άλλες.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:


Yeni Safak: Πρόσφυγες κολυμπούν στον Έβρο και περνούν στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες-σοκ από τον ποταμό Έβρο φιλοξενεί εδώ και λίγη ώρα στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα, “Yeni Safak”.

Το εν λόγω σάιτ δημοσιεύει βίντεο, όπου παράτυποι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη χώρα μας κολυμπώντας στον ποταμό, Έβρο, όπου υπάρχουν περιοχές που δεν επιτηρούνται επαρκώς.

Δείτε το βίντεο από τη Yeni Safak

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στα σύνορα με την Τουρκία

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου.

Σύμφωνα με τον διεθνή και τοπικό Τύπο, στη νεκρή ζώνη έχουν εγκλωβιστεί 400 πρόσφυγες και μετανάστες και ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Και αυτά τη στιγμή που στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. ενισχύει τις δυνάμεις της, καθώς καταφθάνουν δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν προχωρήσει σε ρίψη χημικών και σε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να αποτρέψουν την είσοδο στο ελληνικό έδαφος από τους μετανάστες.

Σύμφωνα με το βίντεο, πολλοί φορούν προστατευτικές μάσκες ή μαντήλια λόγω των χημικών.

Δείτε βίντεο από το Ruptly

Δείτε φωτογραφίες από τo CNN Turk:

Τούρκος δημοσιογράφος: Η ροή προσφύγων από την Ελλάδα συντονίζεται από τη MIT

Με κάθε τρόπο ενθαρρύνει την μετάβαση προς την Ελλάδα η τουρκική κυβέρνηση, μετά την εξαγγελία Ερντογάν πως θα ανοίξει τις πύλες προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt ανήρτησε σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου έγραψε: «Το ενημερωτικό κανάλι “A-Haber”, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Προέδρου Ερντογάν, διαφημίζει όλες τις διελεύσεις από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αφού άνοιξαν από την Τουρκία και οι πρόσφυγες άρχισαν να μετακινούνται προς την Ελλάδα. Ο Ερντογάν κλιμακώνει την πολιτική εκβιασμού για να εκμαιεύσει υποχωρήσεις.».

Σε άλλη ανάρτησή του, ο ίδιος δημοσιογράφος αναφέρει: «Η ροή προσφύγων προς την Ελλάδα συντονίζεται από την ΜΙΤ, την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, με την πρώτη ώθηση να γίνεται σκόπιμα από τα κέντρα κράτησης προσφύγων. Επιβίβασαν ανθρώπους σε λεωφορεία στο μέσο της νύχτας και μεταφέρθηκαν σε συνοριακές περιοχές».

Ο δημοσιογράφος δημοσίευσε σχετική φωτογραφία, γράφοντας πως «αυτή είναι από το Αϊδίνι (Aydin), στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας».

Οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου, που είναι Διευθυντής του «Nordic Research & Monitoring Network», επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες προσφύγων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.