Μεταναστευτικό: Πορεία διαμαρτυρίας στη Χίο – Επί ποδός κάτοικοι και φορείς – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στην ειρηνική κινητοποίηση της Χίου. Νέοι του νησιού, επαγγελματίες, ιδιώτες, ναυτικοί, συνταξιούχοι, ιερείς και πολλοί ακόμη βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων αντιδρώντας στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και τα κλειστά κέντρα, αλλά και για την παρουσία των ΜΑΤ.

Οι συγκεντρωμένοι απηύθυναν μηνύματα ενότητας, αποφασίζοντας να μην υποστείλουν τη σημαία της κινητοποίησης και σημειώνοντας ότι από εδώ και στο εξής ο αγώνας, θα είναι αγώνας για το μέλλον του νησιού ενάντια σε σενάρια που θέλουν τη Χίο να φιλοξενεί διπλάσιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών σε σχέση με σήμερα.

Οι Χιώτες μέσα από μία μεγαλειώδη κινητοποίηση πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην προκυμαία και από εκεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου καθώς και στα ξενοδοχεία που φιλοξενούνται οι διμοιρίες.

Η συντονιστική επιτροπή προέτρεψε τους επαγγελματίες, αφενός να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση, αφετέρου να μην προμηθεύουν τα ΜΑΤ με αγαθά πρώτης ανάγκης.

Εκτός των άλλων δυσαρέσκεια εκφράστηκε και για τη θερμή υποδοχή της 96 ΑΔΤΕ στα ΜΑΤ, με τους κατοίκους να σημειώνουν ότι η Ταξιαρχία συνέβαλε τα μέγιστα και με κάθε μέσο στην προέλαση των δυνάμεων καταστολής, συμμετέχοντας μάλιστα και στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, περί δήθεν έναρξης των εργασιών στο «17» με σκαπτικά μηχανήματα.

Επόμενο ραντεβού δόθηκε στις 3 το μεσημέρι στο Αίπος.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή πληροφοριών, φωτό, βίντεο: politischios.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.