Κορονοϊός: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για μία γυναίκα 38 ετών, η οποία επέστρεψε πρόσφατα από τη Βόρεια Ιταλία.

Η γυναίκα εμφανίζει ήπια συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία της. Νοσηλεύεται σε απομονωμένο θάλαμο, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για να διαπιστωθεί με ποια άτομα έχει επικοινωνήσει μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και λαμβάνει ήδη αντιιική αγωγή ενώ τα συγγενικά της πρόσωπα έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος.

Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και το υπουργείο Υγείας συνιστούν σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες πρσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.