ΒΙΝΤΕΟ- Ποιος θα λογοδοτήσει γι’ αυτόν τον πόλεμο εναντίον της Χίου;

Το πιο αυταρχικό της πρόσωπο στους νησιώτες, επέλεξε να δείξει η Κυβέρνηση στο Βόρειο Αιγαίο μέσα από μία άνευ προηγουμένου αστυνομική επιχείρηση που περιελάμβανε εκτεταμένη χρήση χημικών, βία και επίδειξη ισχύος απέναντι σε οικογενειάρχες και επαγγελματίες που ζήτησαν την ακύρωση του σχεδιασμού της υπερδομής στο Αίπος.

Μετά τα επεισόδια στο λιμάνι των Μεστών που είχαν ως αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Χίου να καταλήξει λιπόθυμος στο Νοσοκομείο, οι μάχες συνεχίστηκαν στη διασταύρωση του δρόμου Πιτυούς με την Ε.Ο. Χίου – Βολισσού, εκεί όπου οι κάτοικοι είχαν στήσει οδοφράγματα με πέτρες, λάστιχα και μηχανήματα του Δήμου Χίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν επί ώρα με τους κατοίκους, οι οποίοι τελικά υπό την πίεση και τη ρίψη χημικών υποχώρησαν με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 9 το πρωί οι δυνάμεις των ΜΑΤ να μπορέσουν να εγκατασταθούν στο 17ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού.

Οι συγκρούσεις στον Άγιο Μακάριο

Η ίδια εικόνα επικράτησε τα ξημερώματα της Τρίτης και στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου εκεί όπου κάτοικοι και δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν ουκ ολίγες φορές, φθάνοντας στο σημείο ρίψης ρουκετών και πετρών από τη μία πλευρά και χημικών και δακρυγόνων από την πλευρά της Αστυνομίας.

Εξαιτίας της ρίψης χημικών προκλήθηκαν 3 εστίες πυρκαγιάς οι οποίες κατασβέστηκαν από την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου ενώ 3 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση μέσω της Αστυνομίας, αρκέστηκε στο να επισημάνει την επιτυχία των επιχειρήσεων σε Χίο και Λέσβο, χωρίς ωστόσο να λογοδοτεί οποιοδήποτε στέλεχος της Κυβέρνησης για τα όσα συνέβησαν σε βάρος των κατοίκων του νησιού.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.