Novartis: Ο «Μάξιμος Σαράφης» παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ – Πότε θα καταθέσει

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεσή του προστατευόμενου μάρτυρα προσδιορίστηκε από την προανακριτική για τη Δευτέρα το απόγευμα.
Η άρση του αδιεξόδου με την κατάθεση του «Μάξιμου Σαράγη», υπήρξε προϊόν και της εισαγγελικής απάντησης που δόθηκε στο αίτημα της προανακριτικής επιτροπής προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διασφάλιση της εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων. Νωρίτερα σήμερα ο εποπτεύων εισαγγελέας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, απάντησε στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής, που έθεσαν σχετικά ερωτήματα την Πέμπτη.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι ο τρόπος κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων καθορίζονται από :
1) το νόμο 2928/2001,
2) το άρθρο 218 παράγραφος 4 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και
3) την υπ΄αριθμ. 429/2018. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες δεν προσήλθαν στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν ενώπιον κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής αυτή την εβδομάδα.
Την Πέμπτη, ο «Σαράφης» επικοινώνησε δύο φορές με την υπηρεσία προστασίας μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ. και ανέφερε ότι ο λόγος που δεν προσήλθε ήταν ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου, για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας του
Πηγή: www.lifo.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.