ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ!!! Κοινότητα Μανταμάδου Λέσβου: Υπόγειο διοικητήριο του στρατού στον χώρο που έχουν επιτάξει για τη δομή

Η έκταση στη Λέσβο που επιτάσσει η Κυβέρνηση για να γίνει εκεί το κλειστό κέντρο προσφύγων – μεταναστών, είναι ο χώρος στον οποίο υπάρχει το υπόγειο διοικητήριο του Στρατού εν καιρώ πολέμου, υποστηρίζει το συμβούλιο της Κοινότητας Μανταμάδου και ζητεί την άρση της απόφασης.

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας, ο Πρόεδρος, Χαράλαμπος Τζελαΐδης, έχοντας προσκομίσει φωτογραφικό υλικό από το διαδίκτυο, αλλά και από επιτόπια αυτοψία, έκανε σύγκριση των συντεταγμένων που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ (405/11-02-2020 τεύχος Β), αποδεικνύοντας, σύμφωνα με τον ίδιο, πως φαίνεται καθαρά ότι, η έκταση που επιτάσσει η Κυβέρνηση για το κλειστό κέντρο είναι ο χώρος στον οποίο υπάρχει το υπόγειο διοικητήριο του Στρατού σε περίπτωση πολέμου.

Όπως ανέφερε «φαίνονται οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα άρματα, καθώς επίσης και ο χώρος στον οποίο ο εχθρός μπορεί να κάνει απόβαση, ρίχνοντας αλεξιπτωτιστές και προσγειώνοντας άνετα ελικόπτερα», επισημαίνοντας πως «πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η Τουρκία (Μοσχονήσια) απέχει από τη θέση αυτή 7 – 8 μίλια.»

Σε ανακοίνωσή του το συμβούλιο της Κοινότητας Μανταμάδου επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η Κυβέρνηση για την νέα δομή. Θα θέλαμε να σκεφτεί η Ελληνική Κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και βάσει των καινούργιων στοιχείων που προσκομίζουμε, θα προβεί σε άρση της απόφασης της.»

Ακολούθησε συζήτηση και το συμβούλιο της Κοινότητας Μανταμάδου αποφάσισε ομόφωνα:

1) Εγκρίνει και συμφωνεί με την εισήγηση του Προέδρου

2) Η απόφαση αυτή και το φωτογραφικό υλικό να σταλεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στο Περιφερειάρχη, στους Βουλευτές του Νομού, στους Δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, στον Αρχηγό του ΓΕΣ, στον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στον αρχηγό ΑΣΔΕΝ και να κοινοποιηθεί στον Ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.

Πολίτες απέκλεισαν τη θέση Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου

Τη θέση Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου η οποία επιτάχθηκε προκειμένου να κατασκευασθεί εκεί δομή διαμονής μεταναστών και προσφύγων απέκλεισαν σήμερα από νωρίς το πρωί πολίτες και αυτοκίνητα αλλά και μηχανήματα του δήμου δυτικής Λέσβου.

Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης – Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης – Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις. Ενώ απαγορεύεται η διέλευση ακόμα και των απορριμματοφόρων που κινούνται προς τον παρακείμενο στη συγκεκριμένη θέση Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) της Λέσβου. Το τελευταίο γεγονός μεταφράζεται σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ όσο τουλάχιστον διαρκεί ο αποκλεισμός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο αποκλεισμός της θέσης θα διαρκέσει κατ’ αρχάς 48 ώρες και είναι συμβολικός αλλά και προειδοποιητικός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και lesvosnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.