Πυρηνική «βόμβα» Κωνσταντινέα: «Μου είπαν πρόσεχε στην Ξάνθη, πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός»

«Βόμβες» από τον Πέτρο Κωνσταντινέα στην κατάθεσή του για τη δίκη των “28”, αναφέροντας ότι ο Θόδωρος Κουρίδης του είχε πει πως… πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη.

Αναλυτικά η κατάθεση του παλαίμαχου διαιτητή και πρώην βουλευτή: 

«Στις χαμηλότερες κατηγορίες είχα δεχθεί πιέσεις, του τύπου ο γνωστός, του γνωστού που είχε την ομάδα. Η μία φορά ήταν το 2007 στη Β’ Εθνική ένα παιχνίδι ΑΟ Μάνης – Ιωνικός, πριν από τον αγώνα που με είχε ενοχλήσει ο Κανελλάκης γιατί με αμφισβητούσε. Στην Α’ Εθνική με πήρε ένας διαιτητής τελείως φιλικά για ένα ντέρμπι που μου είπε ότι πρέπει να παίξω ένα παιχνίδι Ξάνθη – Λεβαδειακός, και φοβόντουσαν οι παράγοντες τον διαιτητή. Δεν ορίστηκα στον αγώνα, απευθύνθηκαν στον κ. Σταθόπουλο τον πρόεδρο της Ενωσης μου και του είπα να ενημερώσει την ΕΠΟ. Ορίστηκε ο Τσινιάρης.

Για τον αγώνα Ξάνθη – Ολυμπιακός: Την Παρασκευή με πήρε ο Κουρίδης και μου είπε ότι ήρθε να πάρει κάτι παξιμάδια. Δεν είχαμε ποτέ καμία επαφή. Μου είχε πει ο Σταθόπουλος ότι ήταν πολύ καλός συνεργάτης του. Πήγαμε στον φούρνο, κοίταγε το μαγαζί, μου είπε ότι ο Σταθόπουλος δεν ήξερε ότι ήταν εκεί, παίρνει τα παξιμάδια του, που του τα έκανα και δώρο, ήμασταν όρθιοι έξω από το μαγαζί μου, με ανοιχτό το πορτπαγκάζ. Μου είπε “πρόσεχε το παιχνίδι επάνω, κοίταξε τι θα κάνεις, γιατί το παιχνίδι πρέπει να το νικήσει ο Ολυμπιακός, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει, ο Βασάρας θα φύγει”. Ο Βασάρας ήταν ο μόνος αρχιδιαιτητής, δεν με είχε σε εκτίμηση».

Ερώτηση: Γιατί σας ανέφερε ότι φεύγει ο Βασάρας

Απάντηση: Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είπα ότι κάτι γίνεται. Μου έκανε εντύπωση ότι μου είπε ότι δεν το ήξερε ο Σταθόπουλος. Πώς δεν το ήξερε αφού ήταν κολλητοί.

Ερώτηση: Το αντιλαμβάνεστε σαν παρέμβαση στο έργο σας;

Απάντηση: Εννοείται… Δεν ξέρω αν τον πήρε κάποιος παράγοντας του Ολυμπιακού ή αν ενήργησε από μόνος του. Του απάντησα ότι δεν γίνονται αυτά που λέει. Το απόγευμα είδα τον γαμπρό του Σταθόπουλο, τον Μπλάνα που ήταν διαιτητής. Μου λέει: «Σε βρήκε ο Κουρίδης;» Εκείνη τη στιγμή, απόρησα, αιφνιδιάστηκα, δεν μίλησα. Του λέω «πέρασε ο Κουρίδης από Ζευγολατιό;» Μου είπε «ναι, του πήγα και λάδι». Την επόμενη ημέρα με πήρε ο Σταθόπουλος και μου είπε ότι ήθελε να με δει.

Δεν κάθισα πολύ, του ανέφερα ότι ήρθε ο Κουρίδης, παραξενεύτηκε. “Κατέβηκε ο Θοδωρής” μου λέει. Μου απάντησε αρνητικά όταν τον ρώτησα αν το ήξερε. Μου είπε “κοίταξε, έχουν φτιάξει τα πράγματα”. Μου είπε ότι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός και του απάντησα ότι θα παίξω αυτό που θα δω και μου είπε “Πέτρο πρόσεξε”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.