Στο φτερό η συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ… 15 λεπτά και πολλά ήταν

Μόλις 15 λεπτά διήρκεσε η κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας των χωρών – κρατών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1:
Οι κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεις έλαβαν χώρα σε φιλικό πλαίσιο, με τους δύο υπουργούς να συμφωνούν στην ανάγκη διατήρησης «ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας». Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να υποστήριξε στον Τούρκο ομόλογό του ότι «οι προκλητικές ενέργειες δεν βοηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα».

Τα τεχνικά κλιμάκια της Αθήνας και της Άγκυρας αναμένεται να ξεκινήσουν εντατικές διαβουλεύσεις με στόχο τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

Συνάντηση ΥΕΘΑ κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας κ. Χουλουσί Ακάρ
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.