Αποκάλυψη: Το Πεντάγωνο ήξερε ότι το Ορουτς Ρέις πλέει με απλωμένα καλώδια – Το φωτογράφησε ελληνικό F-16

Μυστική αναγνωριστική αποστολή πραγματοποίησε ελληνικό F-16 το πρωί της Παρασκευή και φωτογράφησε το Ορούτς Ρέις που είχε μπει στην ελληνική ΑΟΖ και μάλιστα με απλωμένα καλώδια για έρευνες

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο δημοσιογράφος Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο του Star, το ελληνικό F1-6, απογειώθηκε λίγο πριν από τις 9.00 το πρωί από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στον Αραξο, αφού πρώτα εφοδιάστηκε με ειδικό ατρακτίδιο φωτογράφισης.

Στη συνέχεια, λίγο πριν από τις 9.10, έφτασε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου φωτογράφισε από απόσταση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορουτς Ρέις».

Με τον τρόπο αυτό το Πεντάγωνο είχε πλήρη εικόνα από το πρωί σχετικά με το ότι το «Ορουτς Ρέιτς» είχε απλωμένα καλώδια, χωρίς πάντως να έχει διαπιστωθεί αν τελικά έκανε έρευνες.

Για τις κινήσεις του Ορούτς Ρέις ο υπουργό Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.