Οργισμένη επίθεση της ρωσικής πρεσβείας κατά εφημερίδας και δημοσιογράφου τους οποίους καταγγέλλει για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Ολόκληρη η σκληρή ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε:

Άλλη μια απόπειρα καλλιέργειας εχθρικής εικόνας της Ρωσίας στην Ελλάδα με πρωτοφανή διαστρέβλωση των γεγονότων αποτελούν η συνέντευξη του Αλέξανδρου Μασσαβέτα στην Kathimerini_gr (28/01/2020) και το απατηλό «βιβλίο» του «Τρίτη Ρώμη».

Αυτός, χωρίς να είναι επιστήμονας αλλά συγγραφέας ταξιδιωτικής λογοτεχνίας, με ψεύτικες αναφορές κατηγορεί τη Μόσχα ότι δήθεν έχει εξαπολύσει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ελλάδας. Ο αδιάντροπος «στηλιτευτής» έφτασε σε τέτοιο σημείο που παραλληλίζει την «σκληροπυρηνική» ρωσική ορθοδοξία με το ριζοσπαστικό ισλάμ και την αντιτάσσει ανοιχτά στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση.

Σαν να μην γνωρίζει ότι το δόγμα «Τρίτη Ρώμη» στη #Ρωσία απασχολεί μόνο ιστορικούς και μεμονωμένους φανατικούς. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια από λίγες εκκλησίες που αναγνωρίζει το πρωτείο τιμής του Κωνσταντινουπόλεως με ειδικό έγγραφο που εγκρίθηκε από Ιερά Σύνοδο 2013.

Ο κ. Μασσαβέτας συνειδητά χειραγωγεί την ελληνική κοινή γνώμη παρουσιάζοντας τα ίδια τα θεμέλια των ρωσοελληνικών φιλικών σχέσεων και την κοινή μας ιστορία ως «σοβαρή γεωστρατηγική απειλή της Ρωσίας». Δεν έχει αντιληφθεί ότι οι διαχρονικοί δεσμοί των λαών μας είναι αρκετά γεροί ώστε να αντέξουν τις κυνικές απροκάλυπτες επιθέσεις.

Κρίμα που ορισμένα ΜΜΕ παρέχουν υπάκουα το βήμα σ’ αυτόν και σε άλλους παρόμοιους αντιπάλους της συνεργασίας Ελλάδα –Ρωσία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.