Οργή στα μίντια Μαρινάκη κατά κυβέρνησης και ΠΑΟΚ

Χθες ήταν ο ΠΑΟΚ στα κάγκελα, σήμερα είναι ο Ολυμπιακός. Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει το νόμο καταργώντας την ποινή του υποβιβασμού για την πολυιδιοκτησία για να σώσει τον ΠΑΟΚ, έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, από τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως διαφαίνεται από τα δημοσιεύματα των site που κατέχει, έως τη Θύρα 7 και τα φίλα προσκείμενα στον Ολυμπιακό αθλητικά μίντια.

Η Θύρα 7 σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τον υφυπουργό Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για κωλοτούμπα και προειδοποιεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποκύψει στους εκβιασμούς και στον τραμπουκισμό των τσάτσων του Ρώσου και των καρπαζοεισπρακτόρων της Θεσσαλονίκης».

«Αν ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να κάνετε παρέμβαση για να καλύψετε το σκάνδαλο και να μην πληρώσουν οι ένοχοι δεν θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο όπως απειλούν αυτοί, αλλά κι εσείς και η κυβέρνηση σας και ο Ρώσος με τα τσιράκια του θα αναγκαστείτε να φύγετε από την Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει μέτρο γης για κανέναν σας εδώ», προσθέτει η Θύρα 7.

Όσο για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, η ενόχλησή του για την κυβέρνηση γίνεται παραπάνω από σαφής αν ρίξει κανείς μια ματιά στα – φιλοκυβερνητικά κατά τα άλλα – site που έχει στην κατοχή του. Επιθετικοί τίτλοι και για πρώτη φορά φωτογραφίες που βάζουν στο κέντρο του κάδρου των επιθέσεων τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι το χαρακτηριστικό των δημοσιευμάτων.

«Ο εκβιασμός πέρασε: ‘Ξεπλένουν’ τον ΠΑΟΚ και την πολυϊδιοκτησία», είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος του in.gr, που εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης και του Λευτέρη Αυγενάκη για υποχώρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ και κάνει λόγο για παρέμβαση «πλυντήριο». Παράλληλα το δημοσίευμα κάνει λόγο για συγκεκριμένους πολιτικούς παράγοντες, βουλευτές και ευρωβουλευτές που εκβιάστηκαν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

«Ο Μητσοτάκης έτοιμος να πετάξει κουβέρτα στην ερπύστρια της δικαιοσύνης για χάρη του ΠΑΟΚ», είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου που φιλοξενεί το Βήμα. Σε αυτό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορείται ότι ενώ δήλωσε πως «δεν εκβιάζεται», τελικά υποχώρησε στην πρώτη απειλή εκβιασμού που δέχτηκε.

Και η κριτική ξεπερνά το ποδοσφαιρικό και ακουμπά το πολιτικό: «Με την ίδια κίνηση η κυβέρνηση έδειξε ότι είναι έτοιμη να συγκαλύψει σκανδαλώδεις πρακτικές, να περιφρονήσει ανεξάρτητες αρχές, να επιτείνει την ανυποληψία των θεσμών και να στείλει το μήνυμα ότι είναι ανοιχτή στον οποιοδήποτε εκβιασμό. Αυτό δύσκολα το λες ‘επιτελικό κράτος’».

«To Μαξίμου και ο κ. Γεραπετρίτης αντιλαμβάνονται τι κάνουν με την ‘καθοδήγηση’ στον Αυγενάκη;», είναι ένα από τα κεντρικά σχόλια του αθλητικού site «to10.gr», το οποίο κατηγορεί ευθέως και κεντρικά τον πρωθυπουργό για τις κινήσεις του υφυπουργού αθλητισμού κατηγορώντας τον παράλληλα ότι δεν έχει αντιληφθεί πλήρως την κατάσταση. «Λυγίζει στις πιέσεις η κυβέρνηση» είναι τέλος ο τίτλος του κεντρικού θέματος του οπαδικού gavros.gr. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.