«Τυφλό» το σημείο που πυροδοτήθηκε η βόμβα στον ΣΚΑΪ

  • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο  του ΣΚΑΪ
  • Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πλέον δεδομένο ότι το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στα Πετράλωνα ανήκει στους δράστες
  • Αποκαλυπτικές οι μαρτυρίες από τους κατοίκους στα Πετράλωνα
  • Χρησιμοποιήθηκαν 10 κιλά εκρηκτικής ύλης
  • Ποια οργάνωση βλέπουν πίσω από την επίθεση οι Αρχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτίριο του ΣΚΑΪ στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει η τηλεόραση Alpha, η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πλέον δεδομένο ότι το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στα Πετράλωνα είναι τα αυτοκίνητο που οι δράστες έφτασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στα κτίρια του τηλεοπτικού σταθμού, τοποθέτησαν και στη συνέχεια αποχώρισαν με αυτό.

Αποκαλυπτικές οι μαρτυρίες από τους κατοίκους στα Πετράλωνα

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι μαρτυρίες κατοίκων στην περιοχή επιβεβαιώνουν το γεγονός πώς εκείνη την ώρα κάποιος έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο.

Ένας μάρτυρας μάλιστα κατέθεσε ότι είδε δύο άνδρες, οι οποίοι περιέλουσαν το αυτοκίνητο με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πλέον αναζητά και δεύτερο αυτοκίνητο, με το οποίο οι δράστες διέφυγαν από τα Πετράλωνα. Παράλληλα, αναζητείται και ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, ο οποίος βοήθησε τους δράστες να διαφύγουν από την περιοχή.

Οι κάμερες δεν έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, επισήμως,το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δεν έχει ακόμα παραληφθεί από τα στελέχη των διωκτικών αρχών που έχουν την ευθύνη της προανάκρισης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι κάμερες έχουν καταγράψει τα οχήματα που διέρχονται μπροστά από το κτίριο της οδού Εθνάρχου Μακαρίου όχι όμως και τις κινήσεις των δραστών που τοποθέτησαν το σακίδιο με τη βόμβα στο προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου. Δηλαδή, το σημείο όπου πυροδοτήθηκε η βόμβα χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς «τυφλό».

Χρησιμοποιήθηκαν 10 κιλά εκρηκτικής ύλης

Το χτύπημα φαίνεται ως έγινε με βόμβα μεγάλης ισχύος με αστυνομικές πηγές να μιλούν για επτά ως δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης. Η εκρηκτική της ύλη ήταν ζελατινοδυναμίτιδα με νιτρινικό αμμώνιο και ΤΝΤ. 

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί μιλούν για «πάρα πολύ επαγγελματικό χτύπημα» επισημαίνοντας ότι στην έκταση των ζημιών έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός βοηθάει να εκτονωθεί το ωστικό κύμα προς τη μια πλευρά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.