Η νομπελίστρια Wided Bouchamaoui προτείνει Τσίπρα – Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης

Η Τυνήσια Wided Bouchamaoui, που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2015, προτείνει τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, για το Νόμπελ Ειρήνης του 2019.

Η κ. Bouchamaoui βρίσκεται στα Σκόπια και πρόκειται να διατυπώσει επισήμως την πρόταση της αύριο το πρωί σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο μιας ειδικής εκδήλωσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο τοπικό Πανεπιστήμιο Fon.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο πρύτανης του ιδιωτικού Πανεπιστημίου των Σκοπίων, FON, Νάνο Ρούζιν, οι οποίοι θα παραστούν στην αυριανή εκδήλωση.

Η Wided Bouchamaoui όπως και οι κ.κ. Κούλογλου και Ρούζιν έγιναν σήμερα δεκτοί από τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Μετά την αυριανή παρουσίαση της πρωτοβουλίας στα Σκόπια, η Τυνήσια κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου FON, θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου στις 19 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να του ανακοινώσουν την πρωτοβουλία.

Η κυρία Wided Bouchamaoui κέρδισε το βραβείο Νόμπελ ως μέλος του «Κουαρτέτου Εθνικού Διαλόγου», το οποίο παρενέβη αποφασιστικά στα πολιτικά πράγματα της Τυνησίας την κρίσιμη περίοδο 2013-2014, όταν η χώρα δεχόταν τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά την επανάσταση του 2011 που ανέτρεψε τον δικτάτορα Μπεν Αλί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.