Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση κατά του φωτορεπόρτερ στο Σύνταγμα

Στο βίντεο – ντοκουμέντο ο Γιακόμπι δέχεται τις πρώτες βοήθειες από περαστικούς, ενώ μια γυναίκα επιχειρεί να τον σηκώσει από το έδαφος.

Όπως είπε ο ίδιος μετά την επίθεση, οι άγνωστοι τον πλησίασαν και του ρώτησαν εάν είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε κάνει παλαιότερα ντοκιμαντέρ για τη «Χρυσή Αυγή».
Όταν εκείνος απάντησε καταφατικά, οι άγνωστοι άρχισαν να τον τραβάνε, να τον χτυπούν και να προσπαθούν να του κλέψουν την φωτογραφική του μηχανή.
Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, τον έσυραν για αρκετά μέτρα και κατέληξαν να τον χτυπούν στη μέση του δρόμου, με κλωτσιές και μπουνιές.
Όπως είπε, φώναξε «αστυνομία» αλλά αυτοί που τον έσωσαν τελικώς ήταν συνάδελφοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι.

Αιμόφυρτος και πεσμένος στο έδαφος, ο φωτορεπόρτερ και ανταποκριτής της Deutche Welle, Θωμάς Γιακόμπι, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε από ομάδα αγνώστων, την ώρα που κάλυπτε συγκέντρωση ακροδεξιών στο κέντρο της Αθήνας.

Τι σχολιάζει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου 

Την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο φωτορεπόρτερ και μέλος της, Τhomas Jacobi, καταδικάζει η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου:

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα σήμερα ο συνάδελφός μας και μέλος της Ένωσής μας Τhomas Jacobi κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της μετανάστευσης στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου από τους ίδιους κύκλους, με προπηλακισμό και τραυματισμό του καθώς και με κλοπή του δημοσιογραφικού του υλικού. Ως εκ τούτου, θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των υπαιτίων.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η ύπαρξη οργανωμένων ομάδων κρούσης στις παρυφές συγκεντρώσεων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να εκφοβίζουν δημοσιογράφους που δεν είναι της αρεσκείας τους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.