Τα δάκρυα της «Σέρσεϊ Λάνιστερ» για τη Μόρια – “Γαλλικά” για την κυβέρνηση της Βρετανίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα βίντεο που έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο θεάσεις μέσα σε λίγες ώρες δημοσίευσε η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» του «Game of Thrones» στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η διάσημη ηθοποιός Λένα Χέντεϊ ανέβασε το βίντεο ένα 24ωρο μετά τη νέα δολοφονία στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Η ίδια εμφανίζεται συγκλονισμένη από την είδηση και τις εικόνες που είδε από την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια και μάλιστα δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Σημειώνεται πως η ηθοποιός επισκέφηκε πρόσφατα τόσο το ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ όσο και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και συναντήθηκε με αιτούντες άσυλο.

“Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στη Μόρια. Το δημοσίευσε ο φίλος μου Σαλάμ Αλντέεν. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί… Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε: Η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους”, λέει στην αρχή του βίντεο.

Και συνεχίζει: “Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει. Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα. Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ@μ@@νες ανθρώπινες ζωές”.

Απευθύνεται, δε, τόσο στη βρετανική κυβέρνηση όσο και σε όλη τη διεθνή κοινότητα, λέγοντας ότι το πρόβλημα μπορεί εύκολα να λυθεί. “Γ@μ@@νη κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι γαμ@το και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίζουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται. Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ@μ@@να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε”, λέει η Χέντεϊ.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

My friend Salam Aldeen made a post today which breaks my heart over and over. It’s pretty brutal WARNING @salamaldeen @teamhumanity #WAKEUP #TAKEACTION #THISCOULDHAPPENTOANYOFUS LOVE CAN MOVE MOUNTAINS. HATE AND FEAR ARE THE INGREDIENTS THAT WILL ONLY REPEAT HISTORY.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lena Headey (@iamlenaheadey) στις

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.