Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. O κ. Μητσοτάκης και η κα. Μέρκελ συζήτησαν για το θέμα της Λιβύης και τη διάσκεψη του Βερολίνου που πραγματοποιείται την Κυριακή.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη αποστείλει επιστολή τόσο στη Γερμανίδα Καγκελάριο όσο και στην Ε.Ε. για το θέμα. Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του την Πέμπτη στον ALPHA, χαρακτήρισε εκ νέου παράνομη τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και διαμήνυσε ότι “η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ καμία πολιτική λύση για τη Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο αυτό. Θα βάλουμε βέτο”.

“Έχω στείλει και επιστολές σε όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους μου, καθώς και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον κ. Μισέλ και στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την κυρία Βαν ντερ Λάιεν, να την ενημερώσω για τις ελληνικές θέσεις, οι οποίες στο ζήτημα της Λιβύης, πέραν του γενικότερου ενδιαφέροντος για την περιφερειακή σταθερότητα και την ανάγκη να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος, εστιάζονται στο απαράδεκτο, παράνομο μνημόνιο συνεργασίας, “μνημόνιο” οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών το οποίο υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη. Κοιτάξτε να δείτε. Θέλω να είμαι τελείως σαφής και αυτό το έχω μεταφέρει και στους Ευρωπαίους ομολόγους μου. Η Ελλάδα σε επίπεδο Συμβουλίου Κορυφής δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί καμία πολιτική λύση για τη Λιβύη η οποία να μην έχει ως προϋπόθεση την ακύρωση αυτών των “Μνημονίων”.Να το πω πολύ απλά. Θα βάλουμε βέτο και πριν φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο Κορυφής. Θα βάλουμε βέτο στο επίπεδο των Υπουργών Εξωτερικών” είπε συγκεκριμένα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.