Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για το 2020! Αποθεώνονται τα ελληνικά φαγητά!

Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε, ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2020, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Insider. Tον Νοέμβριο, το Insider ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν ποια χώρα θέλουν να επισκεφτούν μέσα στο 2020. Την πρωτιά κατέκτησε η Ελλάδα και οι ομορφιές της χώρας μας παρουσιάζονται σε ένα οκτάλεπτο βίντεο. Φυσικά, μέσα στο βίντεο δίνεται ξεχωριστή σημασία στην κατηγορία του ελληνικού φαγητού.

Συγκεκριμένα, το βίντεο «ξετυλίγει» την παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία με φόντο τη θάλασσα και τις ελληνικές ταβέρνες. Βλέπουμε μέσα το βίντεο πλάνα από ψαραγορές, αλλά και μαγειρεμένα θαλασσινά. Φυσικά, αυτό είναι λογικό, καθώς στην Ελλάδα, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες έχουν την τιμητική τους τα θαλασσινά. Στη συνέχεια του βίντεο παρουσιάζονται οι ελληνικές ελιές, η χωριάτικη σαλάτα, ο γύρος, η φέτα, τα ντολμαδάκια και φυσικά ο μπακλαβάς.

Αξίζει να αναφερθούμε, πως η παρουσιάστρια του βίντεο προτείνει στους θεατές να φάνε θαλασσινά με λάδι και λεμόνι, αλλά και ελιές. Μάλιστα, για τις ελιές επισημαίνει πως είναι στην καθημερινή διατροφή του Έλληνα και ότι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο από την αρχαιότητα στην ελληνική κοινωνία. Φυσικά, αναλύεται και το σουβλάκι-γύρος, αλλά αναφέρεται και ο μύθος του Πολύφημου, που συνοδεύει την φέτα. Τέλος, τα ντολμαδάκια παρουσιάζονται ως συνοδευτικά και ο μπακλαβάς ως το αγαπημένο γλυκό των Ελλήνων.

Δείτε το βίντεο:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.