ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η τροπολογία για τον εξωδικαστικό εξωδικαστικό συμβιβασμό

Την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για ληξιπρόθεσμα χρέη προανήγγειλε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα προανήγγειλε και την νομοθέτηση του νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό χρέος, δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι μια από τις πιο οδυνηρές κληρονομιές της κρίσης. Και μια από τις κυβερνητικές προτεραιότητες και της επόμενης περιόδου. Τις επόμενες ημέρες θα έρθει τροπολογία για την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού που θα συνοδευτεί από περαιτέρω απλούστευση και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του» είπε ο υπουργός Οικονομίας.

Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι «σύντομα επίσης θα αποσαφηνιστεί το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και θα έρθει σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Στόχος μας είναι η εν λόγω προστασία να επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία επαγγελματιών, η προστασία ν’ αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να συνοδευτεί από μια ευρύτερη πολιτική στέγασης για όσους δεν έχουν κατοικία».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.