Εμβάσματα της Νοvartis σε κοινό λογαριασμό της Ελένης Ράικου με τον σύζυγό της

Με καθυστέρηση ξεκινήσε την κατάθεσή της η Ελένη Ράικου -η οποία εμφανίστηκε με μαύρο γυαλί στην Προανακριτική- μετά από αναταραχή που δημιουργήθηκε με καταγγελίες της Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ για έγγραφα που απέστειλε η κ. Τουλουπάκη μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα έγγραφα αφορούν εμβάσματα της Novartis σε κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της.

Στο έγγραφο καταγράφονται τα ποσά 1.000 ευρώ στις 15.12.2008, άλλα 1.000 ευρώ στις 27.09.2010, και 3.000 ευρώ στις 19.02.2014.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος από την πλευρά του έχει διαμηνύσει μέσω της ΕΡΤ ότι θα περιμένει την κατάθεσή της και θα πράξει αναλόγως.

Διαμαρτυρία Ν.Δ. δια του Θ. Πλεύρη γιατί η Τουλουπάκη δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα αποστολής εγγράφων της πλειοψηφίας και απέστειλε μονάχα έγγραφα που ζήτησε ο κ. Λάππας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Την «επιλεκτική αποστολή στοιχείων» από την κ. Τουλουπάκη κατήγγειλε και ο Β. Κεγκέρογλου. Κατατέθηκε πρόταση από τον Ι. Μπούγα να σταλεί διαμαρτυρία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την προϊσταμένη της.

Η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος κατάθεσης εγγράφων του κ. Λάππα από την κ.Τουλουπάκη προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια σε μέλη της Επιτροπής δεδομένου ότι εκκρεμούν πολλά άλλα αιτήματα.

Θ.Πλευρης: Η κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας στην Επιτροπή

Β.Κεγκερογλου: Νομίζω οτι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Ι.Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.