ΕΓΓΡΑΦΟ – Αποκαλύπτεται η υποκρισία και η διγλωσσία της ΝΔ για το θέμα της φέτας

Μέγα ζήτημα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με την ψήφιση από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού της συμφωνίας CETA μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά. Κι αυτό διότι η συμφωνία δημιουργεί στο εξής σε ένα αμιγώς ελληνικό παραδοσιακό προϊόν, τη φέτα, επιπρόσθετες δυσκολίες στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Πέρα από την ουσία της υπόθεσης ωστόσο, η ψήφιση της συμφωνίας από πλευράς ΝΔ τουλάχιστον, καταδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας του συγκεκριμένου κόμματος το οποίο λίγους μήνες πριν ρωτούσε -υποκριτικά όπως αποδεικνύεται- γιατί η κυβέρνηση δεν προστατεύει τη φέτα στη συμφωνία CETA!
Αυτό υπενθυμίζει η βουλευτής Καστορίας του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία σε δήλωσή της αναφέρει ότι «πριν λίγο καιρό στις 4-10-2016, 28 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσαν Ερώτηση στην Βουλή, επιτιθέμενοι στην κυβέρνηση γιατί, δήθεν ,δεν προστατεύει την φέτα στη συμφωνία CETA μεταξύ ΕΕ και Καναδά!».
«Αυτή είναι η ΝΔ, που ζητά να κυβερνήσει τη χώρα-και μάλιστα με… ‘’Συμφωνία Αλήθειας’’!» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Οι αγρότες μας γνωρίζουν την αλήθεια. Γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που οδήγησαν τον πρωτογενή τομέα στην κατάρρευση και ποιοι αγωνίζονται να τον ανασυγκροτήσουν. Άλλα λένε στην Ελλάδα άλλα πράττουν στο εξωτερικό. Η υποκρισία , η διγλωσσία και τα ψέματα της ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια».
Ανεξάρτητα από τις δηλώσεις πάντως, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς ανέφεραν στην ερώτησή τους μόλις τον περασμένο Οκτώβριο οι 28 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι βουλευτές κατηγορούσαν μεταξύ άλλων την κυβέρνηση για νέο φιάσκο και προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της ως προς την αδράνεια που επέδειξε για την προστασία της φέτας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνά CETA.
Την ερώτηση για λογαριασμό της ΝΔ συνυπέγραφαν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Κασαπίδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άδωνις Γεωργιάδης, Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Καραμανλής, Βασίλης Οικονόμου, Δημήτρης Σταμάτης, Σοφία Βούλτεψη, Θεόδωρος Καράογλου, Νότης Μηταράκης κ.ά. Σχεδόν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος δηλαδή που σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση για λαϊκισμό και υποκρισία.
Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.