Μάτι: Καταγγελία-βόμβα του Βασίλη Καπερνάρου για φωτογραφική διάταξη σε νομοσχέδιο

Με ανακοίνωσή του, ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, Βασίλης Καπερνάρος, αναφέρεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά τον “Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων” και καταγγέλλει την ύπαρξη φωτογραφικής διάταξης σε ό,τι αφορά τη θέση Αντιπυράρχου που συστήνεται, στο πλαίσιο της Αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

“Η διάταξη αυτή είναι φωτογραφική και η συγκεκριμένη θέση αναμένεται να καταληφθεί από τον νυν Διοικητή της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού σώματος, Πύραρχο Γεώργιο Πορτοζούδη, αφού δεν υπάρχει άλλος αξιωματικός της ΥΕΜΠΣ και του ανωτέρω κλάδου για να προαχθεί σε αυτήν” σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καπερνάρος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις», στο άρθρο 70 παρ.1, και πιο αναλυτικά των ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ, περίπτωση (7) – Χειριστές Εναερίων Μέσων , συστήνεται μια θέση Αρχιπυράρχου.Η διάταξη αυτή είναι φωτογραφική και η συγκεκριμένη θέση αναμένεται να καταληφθεί από τον νυν Διοικητή της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού σώματος, Πύραρχο Γεώργιο Πορτοζούδη, αφού δεν υπάρχει άλλος αξιωματικός της ΥΕΜΠΣ και του ανωτέρω κλάδου για να προαχθεί σε αυτήν.

Για να μη ξεχνάμε, ο κ. Πορτοζούδης ήταν διοικητής της ΥΕΜΠΣ την 23/07/2018 όπου την ώρα που καιγόντουσαν οι 102 συνάνθρωποί μας στο Μάτι, αυτός με την κυρία επισκέπτριά του έφευγε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητό μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση και ενώ το περιεχόμενο των καμερών της ΥΕΜΠΣ το οποίο αποδεικνύει αυτό και πολλά άλλα δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια του αρμοδίου Ανακριτού.

Προφανώς το Υπουργείο και ιδιαίτερα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κύριος Ν. Χαρδαλιάς, θέλει να τον τιμήσει για τη «συμβολή» του στην εθνική τραγωδία στο Μάτι, αλλά και να τον ευχαριστήσει για τις πιλοτικές υπηρεσίες του με τα Ε/Π του ΠΣ σε όλη την Ελλάδα ( προσφάτως και στους Παξούς), του προσφέρουν την συγκεκριμένη θέση.

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.