Καταλήψεις: Ανασύνταξη δυνάμεων στην ΕΛΑΣ μετά τον «κλεφτοπόλεμο» των μπαχαλάκηδων στο Κουκάκι

Εντονο προβληματισμό στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ προκαλούν τα όσα έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στο Κουκάκι, με ομάδες αντιεξουσιαστών να προσπαθούν να καταλάβουν και πάλι κτίρια που σφράγισαν αστυνομικοί πριν μερικές εβδομάδες. Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών ότι «τελειώσαμε με τις καταλήψεις, πλέον το βάρος μας πέφτει τώρα στην πλατεία των Εξαρχείων» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, δεν επιβεβαιώθηκαν και πληροφορίες αναφέρουν ότι προχωρά σε νέο σχεδιασμό του πλάνου με τα κτίρια που εκκενώθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Οι ίδιες εκτιμήσεις λένε πως ομάδες μπαχαλάκηδων θα προσπαθήσουν και πάλι να «τρυπώσουν» σε κτίρια που εκκενώθηκαν από την Αστυνομία κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και γι’ αυτό θα πρέπει να εξεταστεί και πάλι η φύλαξη τους. Κυρίως με περιπολίες ενστόλων που θα μπορούν να έχουν άμεση εικόνα, αξιοποιώντας παράλληλα τις πληροφορίες της Κρατικής Ασφάλειας. Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στην ηγεσία της «Κατεχάκη» υπάρχει ικανοποίηση για την άμεση κινητοποίηση και την ανακατάληψη δύο κτιρίων, ενός στην οδό Ματρόζου και ενός στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι. Τα δυο κτίρια που επιχείρησαν το βράδυ του Σαββάτου αντιεξουσιαστές να τα καταλάβουν, με την επέμβαση όμως των αστυνομικών να είναι άμεση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.