Ο Μητσοτάκης ενημερώνει την Φ.Γεννηματά

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Μετά την χειραψία μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τι να την κεράσει και η ίδια απάντηση “νεράκι μόνο”, με τον Πρωθυπουργό να σχολιάζει πως “την τελευταία φορά ήσουν πολύ καταβεβλημένη, σήμερα σε βλέπω πολύ καλά”. “Ξεκουραστήκαμε λίγο στις γιορτές”, απάντησε η κ. Γεννηματά και αμέσως μετά απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό είπε: “Εσύ από τα βουνά στα βαθιά πάντως. Κατευθείαν”. “Έτσι είναι, κατευθείαν”, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: “Η παραμονή στα βουνά δυστυχώς ήταν μόνο τριήμερη, αλλά αναζωογονητική”.

H πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και στη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο: “Στα βαθιά τώρα, εγώ είχα προτείνει πριν φύγεις για ταξίδι να διαμορφώσουμε μία εθνική γραμμή γιατί η χώρα θα μπορούσε να εκπέμψει ένα μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας, δεν το ήθελες, εν πάσει περιπτώσει…”. Και στη συνέχεια επανέλαβε την πρότασή της για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

“Νομίζω ότι η εθνική γραμμή όπως θα διαπιστώσεις και μετά τη συζήτησή μας είναι ούτως ή αλλιώς δεδομένη και δεν νομίζω ότι θα έχουμε ουσιαστικές αποκλίσεις αλλά πάρα ταύτα θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και κατ’ ιδίαν”, απάντησε ο Πρωθυπουργός με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να σχολιάζει: “Το θέμα είναι οι άλλοι να μην μας θεωρούν δεδομένους. Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή. Θα το διαπιστώσουμε”.

Γεννηματά: Είναι ώρα να συνεννοηθούμε – Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Στη δήλωσή της μετά τη συνάντηση που είχε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, σημείωσε:

“Είναι ώρα να συνεννοηθούμε, δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες, μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να γνωρίζουν όλοι-και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ. Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως, με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο. Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις. Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Να μην ξεχνά η Κυβέρνηση ότι η Εθνική Ομοψυχία προϋποθέτει Κοινωνική συνοχή και ενότητα”.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο είπε: “Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.