Τα παραλειπόμενα της δεξίωσης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Ούζο, βιολιά και συρτάκι

Στην είσοδο αέρινα βιολιά έπαιζαν μελωδίες από γνωστές αμερικανικές μπαλάντες. Μέσα, ντυμένοι με κάποια ελληνική παραδοσιακή στολή έπαιζαν μπουζούκι και “Τα παιδιά του Πειραιά”. Η αλήθεια είναι ότι το κοντράστ του συρτάκι dance με τους μεγάλους γυάλινους πολυελαίους και το πορτρέτο του Μπέντζαμιν Φράνκλιν στο βάθος της αίθουσας ήταν λίγο σουρεαλιστικό. Οι ομογενείς έκαναν κάτι σαν κερκίδα στην αίθουσα δεξιώσεων του 8ου ορόφου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως αναφέρει το “Κονκλάβιο” στην “Καθημερινή”.

Οι προσκεκλημένοι τίμησαν δεόντως τους μεζέδες και τα καναπεδάκια στη δεξίωση που οργάνωσε ο Μάικ Πομπέο – παρουσία και του Μάικ Πενς- προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ της Τετάρτης. Αυτοί που δεν τα τίμησαν, διότι όχι μόνο δεν τους προσφέρθηκαν, αλλά απαγορεύθηκε να τους προσφερθούν, ήταν οι Έλληνες δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι στέκονταν πίσω από μια κόκκινη γραμμή και δεν κατάφεραν να πιουν ούτε νερό. Αυτό επειδή το πρωτόκολλο ήταν αυστηρό και προέβλεπε συμμετοχή στα δρώμενα μόνο σε όσους είχαν επίσημη πρόσκληση.Η υποδοχή του Μητσοτάκη από τον Πομπέο και τον Πενς ήταν θερμή. Και τι δεν είπαν… Ο Πομπέο θυμήθηκε πόσο καλά είχαν περάσει ο ίδιος και η σύζυγός του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και επανέλαβε ότι θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Τον διέκοψε όμως, ο Πενς σύμφωνα με το “Κονκλάβιο” για να δηλώσει δημοσίως ότι τον πρόλαβε αφού πριν από αυτόν ήταν ο ίδιος και η σύζυγός του που είχαν επισκεφθεί την Αθήνα και είχαν πάει στην Ακρόπολη. Τρεις φορές έκαναν πρόποση “γεια μας” στην υγειά του Κυριάκου με ούζο.

Εκεί ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Τζέφρι Πάιατ αλλά και ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Ντάνιελ Σμιθ, ο Αντώνης Διαματάρης, διάφοροι ομογενείς. Στη δεξίωση παρέστη και ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος παραμένει εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα και ο Σταύρος Λαμπρινίδης που είναι ο πρέσβης της Ε.Ε. στις ΗΠΑ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.