Οργή και απόγνωση στα Εξάρχεια: Εγκληματικότητα, βία, ναρκωτικά με την ανοχή της αστυνομίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι στα Εξάρχεια οι οποίοι δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας και ναρκωτικών στην περιοχή τους με την ανοχή της αστυνομίας.

Βανδαλισμοί σε αυτοκίνητα, επιθέσεις και ληστείες, κατατρομοκράτηση πολιτών με μαχαίραι και ψαλίδια, ναρκωτικά και λαθρεμπόριο τσιγάρων… εμφανίζονται όλο και συχνότερα, αναφέρουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων.

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό χωρίς οποιαδήποτε κίνηση προστασίας μας από την αστυνομία, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τί γίνεται, έχει μάλιστα και φωτογραφίες δραστών σημειώνουν στο κάλεσμά τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Προκλητικά ανενόχλητη η δράση της γνωστής συμμορίας της Καλλιδρομίου»

Και ενω η πλατεία ζει τη δική της παρακμή με τις ναρκομαφίες, η οδός Καλλιδρομίου και οι πέριξ δρόμοι έχουν και αυτοί την ‘’τιμητική’’ τους, εξαιτίας
μιας συμμορίας ληστών, η οποία δρα προκλητικά ανενόχλητα ανάμεσα στο 5ο ΑΤ Εξαρχείων και τα ΜΑΤ, αναφέρουν από την πλευρά τους οι κάτοικοι της εν λόγω οδού και των γύρω δρόμων.

Τα σπασίματα αυτοκινήτων και οι ληστείες ειναι καθημερινά φαινόμενα, πολλά μέσα στο φως της ημέρας, με τους ίδιους δράστες να ξαναβγαίνουν για ‘’μεροκάματο’’ μετά από λίγο πάλι στα ίδια σημεία.

Όσοι δε κάνουν το βήμα να πάνε στο 5ο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλουν, θα ακούσουν ίσως τη φωνή του αξιωματικού υπηρεσίας να λέει το γνωστό ‘’να το ξέρετε ότι κάθε μήνυση κατα αγνωστου θα πάρει αρκετές ώρες !’’ που δεν ειναι και το πιο ενθαρρυντικό.

Οι λίγοι κάτοικοι που αντιδρουν βγαίνοντας στο άκουσμα σπασίματος ή συναγερμου, παλιότερα δέχονταν τη χλεύη τους ή βρίζονταν. Το τελευταίο διάστημα στοχοποιούνται οι ίδιοι, είτε δεχόμενοι επίθεση με πέτρες, είτε απειλούμενοι ανοιχτά με ψαλίδια, μαχαίρια, κλπ, σημειώνουν οι κάτοικοι.

«Οι συναγερμοί των αυτοκινήτων, που θα ακουστούν κάθε μέρα στην οδό Καλλιδρομίου μαζι με τα σπασμένα γυαλιά, τα οποία ο καθένας από εμάς θα πατήσει κάθε πρωί βγαίνοντας από το σπίτι του, είναι το κομμάτι μιας ιδιάζουσας ψυχολογικής βίας. Μιας βίας, που συνδυάζεται με το θυμό απο το επικοινωνιακό σόου και την υποκριτική ρητορεία της κυβέρνησης περί Νόμου και Τάξης, που τρομοκρατεί με τα ΜΑΤ τη γειτονιά, δέρνοντας άσχετους και μαζεύοντας μωρομάνες απο καταλήψεις, ενώ αφήνει τις συμμορίες οχι μονο ανέγγιχτες, αλλά όλο και πιο θρασείς μετά από κάθε τέτοια ‘’επιχείρηση’’» καταλήγουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.