F-35: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που αποκάλυψε ο υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

netakias

Το 2017 είχε προηγηθεί από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο Request for Information (ROI) για το F-35, αλλά από το ROI, τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ένα χαλαρό σουαρέ με δημοσιογράφους, μέχρι να δούμε stealth με Ελληνικά εθνόσημα να απογειώνονται από την Αγχίαλο κι άλλα αεροδρόμια, είναι πολύ δρόμος. Στις αρχές Φεβρουαρίου 2019 με επιστολή στην αμερικανική πλευρά από την κυβέρνηση με ΥΕΘΑ τον Ευάγγελο Αποστολάκη στείλαμε Letter of Request (LoR), θα πρέπει να ακολουθήσει το αίτημα περί παροχής στοιχείων Τιμής και Διαθεσιμότητας  (Price & Availability), αλλά το πιο δύσκολο στάδιο θα είναι η αξιολόγηση των υποδομών, των πολύ αυστηρότερων από τα προηγούμενα χρόνια, της αεροπορίας κάθε υποψήφιας χώρας αλλά και όλων των ενόπλων της δυνάμεων ώστε να είναι συμβατά με την τεχνολογία αλλά και να μην υπάρχει κίνδυνος διαρροών,

F-35: Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε τηλεφωνικά από τις ΗΠA το χρονοδιάγραμμα απόκτησης των F-35 κάνοντας λόγο για ανάκτηση της εναέριας υπεροχής της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας τα επόμενα χρόνια.
F-35: Ο υπουργός Άμυνας προειδοποίησε την Τουρκία με δυναμική απάντηση εάν ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας, ενώ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της Καθημερινής για πρωτοβουλία των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της έντασης με την Άγκυρα κατόπιν και των επαφών του πρωθυπουργού και της υπόλοιπης ελληνικής αποστολής στην Ουάσινγκτον με την αμερικανική προεδρία, τα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου και τους επικεφαλής υπουργείων και οργανισμών.

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «τέθηκε από πλευράς μας το ζήτημα της αγοράς μια μοίρας F-35. Προφανώς πρέπει να ξεκινήσει διαπραγμάτευση, θεωρώ ότι θα ξεκινήσει σύντομα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν». Ο ενδιαφερόμενος, εξήγησε, καταθέτει επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος ρώτα διαθεσιμότητα και τιμή, υπάρχει ανταλλαγή εγγράφων… είναι διαδικασίες που θέλουν χρόνο. Ειδικότερα -όπως εκτίμησε- η απόκτηση των F-35 θα ξεκινήσει από το 2024 και μετά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.