Κουίκ: Το Κατάρ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Ελλάδα

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Soltan bin Saad Al-Muraikhi, συναντήθηκε στη Ντόχα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι το Κατάρ θα στείλει στην Αθήνα ομάδα εμπειρογνωμόνων της για τις επενδυτικές προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα.

Συζητήθηκαν, επίσης, διμερή και περιφερειακά ζητήματα, με ιδιαίτερη αναφορά από πλευράς του Κατάρ στην κρίση του Κόλπου και τη σχέση που διαμορφώνεται τώρα μεταξύ των 4 χωρών του μετώπου, όπως και της συνεργασίας του με την Τουρκία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας τη γεωπολιτικής σημασίας περιοχή όπου βρίσκεται η Ελλάδα, αναφέρθηκε στον «νευρικό γείτονά» της και προέβαλε τον πρωταγωνιστικό σταθεροποιητικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της περιοχής του Κόλπου.

«Η εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, στα χρόνια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ανοικτό βιβλίο. Δεν ασκούμε διπλωματία κάτω από τα τραπέζια. Όλοι ξέρουν με ποιους μιλάμε και τι κάνουμε. Αυτό δημιουργεί και σωστές και παραγωγικές σχέσεις εμπιστοσύνης», ανέφερε ο κ. Κουίκ στον συνομιλητή του.

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε τις δυνατότητες της Ελλάδας μετά το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης να αποτελέσει έναν χώρο υψηλού ενδιαφέροντος στον τομέα των επιχειρήσεων και στις προοπτικές επενδύσεων και περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ ανέφερε ότι και κατά το παρελθόν το Κατάρ είχε ενδιαφερθεί να αποτελέσει σοβαρό επενδυτή στην Ελλάδα, αλλά ότι τώρα εκτιμάται πως εκπληρούνται όλες οι προϋποθέσεις επενδυτικής δραστηριοποίησης στην Ελλάδα.

Πηγή: enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.