Μητσοτάκης για συνάντηση με Τραμπ: Ξεκαθάρισα ότι δεν θα ανεχθούμε παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο, το βράδυ της Τρίτης, στον Λευκό Οίκο.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, αμέσως μετά το τετ-α-τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως: “Είχαμε μια επιβεβαίωση των ήδη εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ξεκάθαρες δημόσιες τοποθετήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και μία πολύ καλύτερη κατανόηση και του ίδιου του Προέδρου Τραμπ για τις γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής και πως μπορούμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος”.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός: “Τέθηκαν εμφατικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Έγινε ξεκάθαρο στην αμερικανική πλευρά ότι δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, πως ξεκινάει άμεσα η διαπραγμάτευση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, με στόχο την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών νέας τεχνολογίας.

Στόχος είναι με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των F-16, να προχωρήσουμε στην προμήθεια των F-35, κάτι που αναμένεται να γίνει με βάση και τις δυνατότητες παραγωγής των F-35 από το 2024 και μετά, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.