Μητσοτάκης σε Τραμπ: Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης προκαλεί αποσταθεροποίηση – ΒΙΝΤΕΟ

Το ζήτημα της συμφωνίας που υπέγραψαν η Τουρκία με τη Λιβύη έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αμερικανό Πρόεδρο, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκαναν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε πως η συμφωνία αυτή παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αστάθεια σε μία περιοχή που ήδη είναι αρκετά προβληματική. “Ευελπιστούμε στη δική σας υποστήριξη για να διασφαλίσουμε ότι αυτού του είδους οι προκλητικές συμφωνίες δεν θα ισχύσουν και νομίζω ότι γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να απόσχουμε από μία τέτοια δραστηριότητα, που προκαλεί ανάφλεξη οποιουδήποτε είδους. Εμείς θέλουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως για τη Λιβύη “συζητάμε με τον πρόεδρο Ερντογάν, με πολλές χώρες, μόλις μίλησα με τη Γερμανίδα καγκελάριο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Για το τι συμβαίνει εκεί”. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως η κατάσταση στη Λιβύη δεν είναι πολύ καλή και τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.