Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Χωρίς ρεύμα Άνδρος και Τήνος

Διεκόπη από σήμερα το πρωί η ηλεκτροδότηση στην ‘Ανδρο και στην Τήνο λόγω βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτή την ώρα η ΔΕΗ επιχειρεί την επαναλειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην ‘Ανδρο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά.

«Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των καταναλωτών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων και όχι μόνο, όπως η κοπή της βασιλόπιτας του «Αγίου Νικολάου» στην Άνδρο αναβάλλονται.

neiborio-1-e1578304610889

«Ο αέρας σηκώνει τα πάντα, παίρνει άνθρωπο, τα 9 και 10 μποφόρ που λέμε συνήθως, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό» μαρτυρούν οι κάτοικοι στην Άνδρο.

Εν τω μεταξύ με την έλευση της καταιγίδας στην Άνδρο το βράδυ της Κυριακής, ο αέρας έσπασε καλώδιο του κεντρικού δικτύου προς το Συνετί με αποτέλεσμα να βυθιστεί όλο το Κόρθι, για περίπου μία ώρα, στο σκοτάδι.

Η άμεση επέμβαση των τεχνικών του ΔΕΔΗΕ Άνδρου αποκατέστησε την βλάβη κι έτσι η περιοχή του Κορθίου επανήλθε στην κανονικότητα παρά την καταιγίδα που δυνάμωνε εκείνη την ώρα στην Άνδρο.

DSC09357

DSC09361

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.