Πέτσας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση του νέου ενοίκου του Προεδρικού Μεγάρου. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα γίνει γνωστή η πρόταση του Πρωθυπουργού για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σχετικά με το θέμα, ρωτήθηκε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Ακραίως” στον ΣΚΑΙ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το όνομα θα ανακοινωθεί αφού κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος περί τα τέλη Ιανουαρίου, «αρχές Φλεβάρη το αργότερο».

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση προσβάλλει με την στάση της τον νυν πρόεδρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Η ονοματολογία θα προσέβαλε τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν η θητεία του όλοι ξέρουμε πότε λήγει. Επομένως ένας ΠτΔ, που θα έβλεπε συνέχεια να ‘’φιγουράρουν’’ ονόματα γύρω – γύρω, θα ήταν βαθύτατα προσβεβλημένος πιστεύω και αποδυναμωμένος», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Για τη συνάντηση με Μητσοτάκη-Τραμπ

Ο κ. Πέτσας ανέλυσε τους τρεις βασικούς στόχους της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Όπως είπε, βασικός στόχος είναι να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα «είναι ο πιο σταθερός και ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή μας». Επίσης, να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα βγαίνει πιο ισχυρή από μια 10ετή κρίση, έχοντας κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις και «προσδοκά να προσελκύσει επενδύσεις». Ένας σημαντικός ακόμη στόχος είναι η εγκαθίδρυση οποιασδήποτε δυνατής συνεργασίας σε ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει μείνει πίσω «όπως την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση».

Σε ερώτηση για τα οφέλη της Ελλάδας από την στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι ΗΠΑ έχουν γείρει προς τις ελληνικές θέσεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

«Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η αμερικανική στάση έχει ‘’φύγει’’ λίγο από το επίπεδο ισορροπίας που προσπαθούσε να διατηρήσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και έχει γείρει σαφέστατα προς τις ελληνικές θέσεις, χαρακτηρίζοντας το τελευταίο μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ως μια προκλητική ενέργεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ τους πολιτικούς αρχηγούς μόλις επιστρέψει. Πιθανότατα όπως είπε, οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς να ξεκινήσουν από την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.

Ο EastMed δείχνει ότι η Ελλάδα έχει συνέχεια

Για την υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα «προσπαθειών ελληνικών κυβερνήσεων διαδοχικών και αυτό είναι σημαντικό».

Εξήγησε ότι η κατασκευή του αγωγού θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας, θα φέρει οικονομικά οφέλη στην Ελλάδα αλλά και γεωστρατηγικά οφέλη, καθώς οι συνεργαζόμενες χώρες «έδειξαν τα αντανακλαστικά τους, απέναντι στην προκλητικότητα μιας άλλης χώρας, φροντίζοντας να επιταχύνουν τη διαδικασία που είχε καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.