Μητσοτάκης για Eastmed: Δεν αποτελεί απειλή για κανέναν – Είναι αγωγός ειρήνης και συνεργασίας των λαών

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε με τις δηλώσεις του μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τονEastmed ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα δεν υπογράψαμε απλά μια συμφέρουσα συμφωνία, αλλά σφραγίσαμε και την απόφασή μας για μια στρατηγική σύμπλευσή μας σε μια περιοχή που έχει ανάγκη από συνεργασία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ο EastMed δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Εϊναι ένας αγωγός ειρήνης και συνεργασίας των λαών της περιοχής. Μια χαρμόσυνη είδηση στην αρχή μιας χρονιας που εύχομαι να φέρει σε όλους υγεία και προκοπή».

«Η συμφωνία για τον EastMed είναι το επιστέγασμα μιας διακρατικής συνεργασίας που οικοδομείται εδώ και χρόνια», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

«Ένας από τους μεγαλύτερους αγωγούς φυσικού αερίου αποτελεί και συμβολή στην ειρήνη και την γεωστρατική σταθερότητα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι με τη συμφωνία αυτή αναβαθμίζεται και ο γεωστρατηγικός ρόλος Ελλάδας-Κύπρου.

«Η ΕΕ έχει υποστηρίξει τον EastMed ως έργο κοινού ενδιαφέροντος, για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον το φυσικό αέριο θα είναι το καύσιμο μετάβασης», σημείωσε και είπε: «Η χώρα μας καθίσταται κρίσιμος παίκτης στην ενεργειακή τροφοδοσία της περιοχής. Ο νέος αυτός αγωγός είναι τεχνικά υλοποιήσιμος και εμπορικά ανταγωνιστικότερος σε σχέση με άλλες επιλογές. Ο αγωγός αυτός θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο και περιοχές που δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου (Κρήτη, Πελοπόννησος, δυτική Ελλάδα)».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.