Επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν – Απήχθησαν οκτώ ναυτικοί

Νέα επίθεση σε ελληνικό πλοίο, με ομηρία ναυτικών, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο ‘HAPPY LADY” Ν.Π. 12183, που βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι LIMBOH στο Καμερούν, δέχτηκε επίθεση από ενόπλους.

Οι δράστες απήγαγαν οκτώ ναυτικούς από τα 28 συνολικά μέλη του πληρώματος. Όμηροι στα χέρια τους είναι πέντε Έλληνες ναυτικοί, δύο Φιλιππινέζοι και ένας Ουκρανός, ενώ από την επίθεση τραυματίστηκε ένας Έλληνας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.