Δεύτερος εμπρησμός εκκλησίας στη Χίο σε μικρό διάστημα

Τον έντονο προβληματισμό των αρχών προκαλεί ο εμπρησμός, τα ξημερώματα του Σαββάτου του ξωκλησιού της Παναγίας της Λειαπυργούσαινας στο Χαλκειός της Χίου, αφού πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό εμπρησμού εκκλησίας μέσα σε 1,5 μήνα μετά τον Άγιο Χαράλαμπο.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής που πήγε να ανάψει το καντήλι, αφού είδε την σιδεριά παραβιασμένη και την πόρτα της εκκλησίας να λείπει.

Οι δράστες όπως προκύπτει, είχαν ως στόχο όχι να κλέψουν αλλά να προκαλέσουν πυρκαγιά αφού πήραν το καντήλι και το τοποθέτησαν στην Αγία Τράπεζα με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κάλυμμα της Αγίας Τραπέζης και να επεκταθεί.

Όπως εξήγησε στο politischios.gr ο πρόεδρος της κοινότητας του Χαλκειούς, είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται ένα τόσο σοβαρό περιστατικό το οποίο έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.

Όλα αυτά τη στιγμή που η αστυνομική έρευνα για τον εμπρησμό του Αγίου Χαράλαμπου έχει καταλήξει σε αδιέξοδο ενώ τα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη και στο περιστατικό του Σαββάτου είναι ελάχιστα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.