Τα «γαλλικά» Καλύμνιου ψαρά στην τουρκική ακτοφυλακή: «Θα μας κλ@@@ τα α@@@@ια»

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα ακόμα περιστατικό τουρκικής παρενόχλησης, που σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, από την τουρκική ακτοφυλακή.

Το αλιευτικό σκάφος “Καπετάν Αριστείδης” από την Κάλυμνο βρίσκεται σε απόσταση ενός μιλίου δυτικά από τα Ίμια, όταν δέχεται την προκλητική επίσκεψη της τουρκικής ακταιωρού. Οι Tούρκοι όχι μόνο προσπαθούν να τους διώξουν, αλλά με μια απότομη επιτάχυνση καταστρέφουν τα αλιευτικά τους εργαλεία.

Σε έξαλλη κατάσταση, οι ψαράδες ξεσπούν κατά των Τούρκων λιμενικών. “’Έλα ρε γκαζιάρη έλα ρε π… παιδί… Θα σε ανατινάξω ρε κ…”, ακούγονται να λένε στο βίντεο. “Εδω είναι Ελλάδα, εδώ είναι Ελλάδα”, φωνάζουν και συνεχίζουν: “Π…. γιοι”.

Ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού “Καπετάν Αριστείδης”, Αντώνης Βάβλας ανέφερε στον σταθμό: “Είχαμε πάει πάνω στα νησιά και δημιουργήθηκε αυτό το θέμα. Μας έκοψαν δύο σημάδούρια. Μόλις δουν σκάφος και πλησιάζει στις βραχονησίδες, έρχονται τα πλωτά κατευθείαν και σε διώχνουν”.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.