Ναύπλιο: Σάλος για το πάρτι “βλασφημίας” – Η αφίσα που δείχνει τον Χριστό μακιγιαρισμένο – ΦΩΤΟ

Σάλο έχει προκαλέσει μια αφίσα που προσκαλούσε τον κόσμο σε πάρτι “βλασφημίας”, το οποίο διοργάνωσε μπαρ στο Ναύπλιο την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στην αφίσα ο Χριστός εμφανίζεται μακιγιαρισμένος με σκουλαρίκια, ενώ το κείμενο-πρόσκληση που αναρτήθηκε στα social media σχετικά με το πάρτι αναφέρει:

“Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης κ της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξευτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο. Μουσικάρες για μας διαλέγει η Μαρωφυλλιά από τα παλιά Αμαρτωλοί του κόσμου ελάτε”

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, argolikeseidhseis.gr, η διοργάνωση του πάρτι προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εφημέριου του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου π. Διονυσίου Ταμπάκη, ο οποίος είχε και φραστική αντιπαράθεση με τους διοργανωτές.

Αν και το συγκεκριμένο μπαρ διακρίνεται για την πολύ καλή μουσική που επιλέγει και οι κριτικές του κόσμου που το επισκέπτεται είναι πολύ καλές, θέλουμε να ελπίζουμε πως η επιλογή της συγκεκριμένης αφίσας είναι προϊόν βιαστικής και χωρίς δεύτερη σκέψη επιλογής, ώστε να προσκαλέσουν – προκαλέσουν τη νεολαία σε ένα ανατρεπτικό event,… μόνο που προσέβαλαν με τον τρόπο που διάλεξαν, εκατομμύρια Ελλήνων Χριστιανών και πιστεύουμε πως το πάρτι θα είχε την ίδια επιτυχία και χωρίς την προκλητική αφίσα.
Υπάρχει μια λεπτομέρεια που αύξησε τις αντιδράσεις και που πιθανόν οι δημιουργοί της παραποιημένη εικόνας του Χριστού να μην γνωρίζουν…
Η εικόνα που επέλεξαν να διακωμωδήσουν θεωρείτε από τους ειδικούς η πιο πιστή αναπαράσταση του πραγματικού προσώπου του Χριστού και περιέχει πολύ μεγάλους συμβολισμούς αλλά και ταυτίζεται σε πάνω από 200 σημεία με την Σινδόνη του Τορίνο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.