Noor1: Γιατί όλοι οι δικαστές «εξαφανίζονται» από την σκοτεινή υπόθεση

Μπορεί η Βουλή ξαφνικά να δείχνει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με την υπόθεση του «Noor 1», δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους δικαστές που γενικότερα καλούνται να χειριστούν δικαστικά σκέλη της υπόθεσης, πόσο μάλλον τη δικογραφία που είναι στην ανάκριση και αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον έχει το ρεπορτάζ του documentonews.gr στο οποίο διαβάζουμε τα παρακάτω.

Η πρώτη ανακρίτρια που χρεώθηκε τη δικογραφία του ναρκόπλοιου με κατηγορούμενους τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού και τους συνεργάτες του Νίκο Συντιχάκη, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και Ηλία Τσακίρη ζήτησε μετάθεση η οποία έγινε δεκτή.

Η δεύτερη ανακρίτρια Καλλιόπη-Ιωάννα Μάντακα αφού κράτησε τη δικογραφία για λίγους μήνες, στη συνέχεια υπέβαλε παραίτηση από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στο Μόντρεαλ.

Ο τρίτος ανακριτής Ιωάννης Πετρόπουλος υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης από την υπόθεση επικαλούμενος ότι είναι γιος του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου. Το αίτημα ωστόσο απορρίφθηκε.

Σε ό,τι αφορά τη δίκη της πρώτης δικογραφίας για το «Noor 1», λίγο πριν από την έναρξη του πρώτου δικαστηρίου το 2015 η τότε πρόεδρος της έδρας επικαλέστηκε μυϊκούς πόνους και ζήτησε την εξαίρεσή της. Απειλές ωστόσο από δύο άγνωστα πρόσωπα είχε δεχτεί και συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού της εισαγγελέα εκείνης της έδρας Μαρίας Τρουπή. Η ίδια στην εισήγησή της είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων, ενώ είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που ήταν ιδιαίτερα επιεικής για τους κατηγορούμενους.

Ακόμη χειρότερα ήταν τα πράγματα για τον εφέτη Παναγιώτη Χουζούρη ο οποίος είχε δεχτεί στο σπίτι του δέμα-βόμβα στις 28 Ιουλίου. Μάλιστα στις 2 Αυγούστου 2016 ο κ. Χουζούρης επρόκειτο να κρίνει μαζί με δύο συναδέλφους του δικαστές τις ποινές και τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων. Αιτήσεις εξαίρεσης ωστόσο είχαν υποβάλει και δύο δικαστές προτού ξεκινήσει η δίκη της πρώτης δικογραφίας στο εφετείο.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου υποβλήθηκε ακόμη μία παραίτηση σε υπόθεση στην οποία μεταξύ των 28 κατηγορουμένων ήταν και ο Βαγγ. Μαρινάκης. Η πρόεδρος του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλλιόπη Χόνδρου ζήτησε να απέχει από τη δίκη για τα στημένα ματς του ποδοσφαίρου για προσωπικούς λόγους, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό και έτσι αντικαταστάθηκε από την Αριστέα Τσαμαδιά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.